Μπάχαλο στη Βουλή με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Μπάχαλο στη Βουλή με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Αλαλούμ επικράτησε το πρωί της Παρασκευής με την ύπουλη απόπειρα της πλειοψηφίας ως προς την ανάρτηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Χωρίς καμία προειδοποίηση και με ανεξήγητη βιασύνη γνωστοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής ότι θα αναρτηθούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των αιρετών. Είθισται οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες να ενημερώνονται τουλάχιστον πέντε μέρες νωρίτερα για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς πρόκειται για μία διαδικασία που εκτός από το πλήθος των δηλώσεων (1.072), χρήζει ιδιαίτερης δημοσιογραφικής προσοχής κατά την επεξεργασία των στοιχείων, αφού πρέπει να γίνονται και οι ανάλογες συγκρίσεις με τις παλαιότερες δηλώσεις των υπόχρεων.

Πλήρως ανενημέρωτα ήταν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πολλά εξ αυτών να ερμηνεύουν τη σπουδή της συμπολίτευσης ως προσπάθεια εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων για λόγους αντιπερισπασμού, με δεδομένο ότι δεν αποτελεί μυστικό πως θεωρούνται «βαρίδια» οι δηλώσεις συγκεκριμένων και υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Διαβάστε επίσης: Τη Δευτέρα δημοσιοποιούνται τα πόθεν έσχες των βουλευτών

Αρχικά, οι αρμόδιοι παρουσιάζονταν ανένδοτοι παρά τις ενστάσεις των διαπιστευμένων συντακτών ακόμα και για την πρακτική διάσταση του θέματος, καθώς δεν υπήρχε καμία μέριμνα για να δοθούν τα καθιερωμένα στικάκια αλλά και καμία πρόβλεψη για το συνωστισμό που θα προκαλούσε στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών. Η ανυποχώρητη στάση των αρμοδίων καταδεικνύεται και από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, η οποία εκδόθηκε στις 11:00 το πρωί και σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δηλώσεων θα γίνει σήμερα, 8 Μαΐου 2019».

Μετά την έντονη αντίδραση των κοινοβουλευτικών συντακτών και την τηλεφωνική παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, η πλειοψηφία υποχώρησε, γνωστοποιώντας ότι η ανάρτηση των δηλώσεων θα γίνει τη Δευτέρα. Κι εδώ, λοιπόν, αρχίζουν τα ερωτήματα. Γιατί αυτός ο αιφνιδιασμός και αυτή η βιασύνη την ημέρα που «κλείνουν» τα κυριακάτικα φύλλα; Μήπως υπάρχουν δηλώσεις που κάποιοι θέλουν να τις περάσουν «κάτω από τα ραντάρ»; Μήπως αληθεύουν οι υποψίες στελεχών της αντιπολίτευσης περί στοχευμένων διαρροών σε φίλα προσκείμενα Μέσα για λόγους αντιπερισπασμού;

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ύπουλη απόπειρα έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούσε η πλειοψηφία. Πλέον, η Δευτέρα αναμένεται με ανυπομονησία και τα βλέμματα όλων θα στραφούν στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter