Μπαχρέιν: Εκκλήσεις για την άρση της εκτέλεσης 26 θανατοποινιτών

Μπαχρέιν: Εκκλήσεις για την άρση της εκτέλεσης 26 θανατοποινιτών

Έκκληση στον βασιλιά του Μπαχρέιν για την απονομή χάριτος σε 26 θανατοποινίτες απευθύνουν διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, ζητώντας παράλληλα να εργαστεί για την κατάργηση της θανατικής ποινής στη χώρα του Κόλπου.

Ειδικότερα, τόσο το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και το Ινστιτούτο για τα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία στο Μπαχρέιν (BIRD) αναφέρουν ότι οι θανατοποινίτες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν καταδικαστεί για «τρομοκρατία» και για ναρκωτικά, αναμένεται να εκτελεστούν μόλις ο βασιλιάς επικυρώσει τις ποινές τους.

Κοινή ανακοίνωση των δύο ΜΚΟ αναφέρει ότι ο βασιλιάς Χαμάντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα θα πρέπει να άρει τις θανατικές ποινές, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι από θανατοποινίτες εξαναγκάστηκαν να ομολογήσουν την ενοχή τους.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι «οι καταγγελίες για κακομεταχείριση διερευνώνται», διαβεβαιώνοντας ότι είναι νομικά κατοχυρωμένα τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων στο Μπαχρέιν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βασίλειο του Μπαχρέιν έχουν εκτελεστεί έξι θανατοποινίτες από το 2017, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκτέλεση ύστερα από επτά χρόνια.

Πηγή: Reuters, AL Jazzera

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter