Μπαχρέιν: Τρεις ακόμα εκτελέσεις δια πυροβολισμού και νέες αντιδράσεις

Μπαχρέιν: Τρεις ακόμα  εκτελέσεις δια πυροβολισμού και νέες αντιδράσεις

Δύο πολίτες του Μπαχρέιν που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για τρομοκρατία εκτελέστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί δια πυροβολισμού, παρά τις εκκλήσεις να μην εφαρμοστεί η θανατική ποινή λόγω καταγγελιών για παρατυπίες στη δίκη τους, σύμφωνα με υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση της εκτέλεσής τους έγινε από τον γενικό εισαγγελέα του Μπαχρέιν Άχμεντ αλ Χαμάντι, ο οποίος δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο εκτελεσθέντων.

Ωστόσο οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για τον 25χρονο Άλι αλ Άραμπ και τον 24χρονο Άχμαντ αλ Μαλάλι.

Και οι δύο είναι σιίτες, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Το Μπαχρέιν, ευρισκόμενο μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, δύο αντίπαλες δυνάμεις, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ταραχές που συνδέονται με τις διαμαρτυρίες σιιτών, οι οποίοι αξιώνουν μια πραγματική συνταγματική μοναρχία στη χώρα.

Ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο είχε καταδικαστεί σε θάνατο σε άλλη υπόθεση για δολοφονία, εκτελέστηκε επίσης, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του Μπαχρέιν.

Όπως διευκρινίζει ο γενικός εισαγγελέας σε μήνυμά του στο Twitter, οι τρεις εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις, η μία για “τρομοκρατία” και δολοφονία αστυνομικού, και η άλλη για τη δολοφονία του ιμάμη ενός τεμένους.

Οι δύο πρώτοι εκτελεσθέντες είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2017 και είχαν καταδικαστεί στις 31 Ιανουαρίου του 2018 μαζί με 58 ακόμη ανθρώπους και είχαν έκτοτε εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα.

Αυτοί κατηγορούνταν, μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους στην ίδια υπόθεση, για την “σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης”, η οποία διέπραξε πολλές ένοπλες επιθέσεις, σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter