Μπελαβίλας: Ο Μώραλης δίνει σε ιδιώτες εργολάβους εννέα πλατείες του Πειραιά

«Οι εργολάβοι ιδιωτικών υπηρεσιών έφτασαν στον Δήμο Πειραιά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» λέει ο κ. Νίκος Μπελαβίλας

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για όλους», Νίκος Μπελαβίλας καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη  για δόλια ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου. Μάλιστα σχολιάζει ότι αυτό έγινε ελέω του αναπτυξιακού νόμου του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο κ. Μπελαβίλας αποκαλύπτει ότι ενώ η πλειοψηφία απέκρυψε την έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου αποφάσισε να δώσει εννέα πλατείες του Πειραιά σε ιδιωτική εταιρεία με κόστος 100 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, χωρίς να έχει προηγηθεί προσπάθεια εύρεσης εναλλακτικής λύσης. 

Διαβάστε τη δήλωση του κυρίου Νίκου Μπελαβίλα: 

Οι εργολάβοι ιδιωτικών υπηρεσιών έφτασαν στον Δήμο Πειραιά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις

Στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου προχώρησε η δημοτική αρχή Μώραλη με τους συμμάχους της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χωρίς προηγούμενη συζήτηση για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης όπως την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος Γεωργιάδη (αναπτυξιακός) ο Γιάννης Μώραλης επέλεξε να κάνει το πρώτο βήμα με την υπηρεσία Πρασίνου. Πριν λίγες εβδομάδες διαβεβαίωναν το Δημοτικό Συμβούλιο πως ο νέος νόμος θα χρησιμοποιηθεί μόνο για έκτακτες ανάγκες.Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019, η πλειοψηφία αποφάσισε τη σύναψη τριετούς σύμβασης έναντι 100.000 ευρώ ετησίως με ιδιωτική εταιρεία για την φροντίδα των εννέα πλατειών της πόλης και άλλων σημείων, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.Ο «Πειραιάς για Όλους» καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας η οποία ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου στην πόλη μας απειλώντας ευθέως την εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Είναι αποδεδειγμένο πλέον πως οι ιδιωτικοποιήσεις αυτού του τύπου ούτε οικονομικότερες είναι ούτε και αποδοτικότερες.Το γεγονός δε πως το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία Πρασίνου αποσιωπήθηκε από την δημοτική πλειοψηφία, αποδεικνύει πως είναι η πρώτη δοκιμή για να συνεχίσουν και με άλλες υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.