Μπελαβίλας: «Συνεχίζει την ''πετυχημένη'' συνταγή των Ολυμπιακών Αγώνων ο Πατούλης»

Κοπή βασιλόπιτας με κόστος 10.800 ευρώ συν ΦΠΑ και αγορά επίπλων chesterfield αξίας 19.450 ευρώ.

Ο Γιώργος Πατούλης από όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Αττικής, έχει αποδείξει ότι δεν υπολογίζει το κόστος. Πλέον, φαίνεται ότι στοχεύει και στη διενέργεια φαραωνικών έργων με υπέρογκο κόστος.

Μετά βαΐων και κλάδων υποδέχθηκε πλήθος ΜΜΕ την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την εξέλιξη των έργων για την επισκευή των οχτώ προσφυγικών πολυκατοικιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια κρίνει ότι ο προϋπολογισμός που συντάχθηκε από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας είναι «μη ρεαλιστικός», καθώς και ότι το έργο είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με ένα μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης. Όπως όμως δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» και πρώην πρόεδρος της «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.», Νίκος Μπελαβίλας, η Περιφέρεια Αττικής οδεύει προς ένα φαραωνικό έργο, «με τιμές ολυμπιάδας».

Η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», επί προεδρίας του Ν. Μπελαβίλα, σε συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, είχε ολοκληρώσει τις αρχιτεκτονικές, στατικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες όπως και τις τρεις απαιτούμενες εγκρίσεις του έργου, επειδή «επιλέξαμε να προχωρήσουμε στην επισκευή όλων των πολυκατοικιών και των 228 διαμερισμάτων τους και στην ενίσχυση των λιθόκτιστων τοιχοποιιών τους». Το έργο της επισκευής των προσφυγικών είχε εγκριθεί «μετά επαίνων» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Η αιτία που η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, σε συνδυασμό με την «Ανάπλαση Α.Ε.» δεν είχε επιλέξει να συνδυάσει το έργο με την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, ήταν επειδή «το ρυμοτομικό και το ιδιοκτησιακό των ελεύθερων χώρων όπου θα γίνει αυτό είναι ένα θεσμικός λαβύρινθος που θέλει πολύ καιρό να βρεθεί η άκρη του. Γιατί το έργο θα αργούσε πολύ, γιατί επίσης το κόστος είναι πολύ υψηλό».

Ο «μη ρεαλιστικός» προϋπολογισμός –όπως τον έκρινε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης-, είχε οριστεί από την προηγούμενη διοίκηση στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό σύμφωνα με τον Ν. Μπελαβίλα είχε δεσμευθεί από την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε» και την Περιφέρεια Αττικής με την έγκριση των συναρμόδιων υπουργείων Επικρατείας και Μεταφορών-Υποδομών, ενώ το έργο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Τεχνικά στελέχη της Περιφέρειας όμως, «αμέσως μετά τις εκλογές», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», «μας εξήγησαν ότι τα χρήματα είναι λίγα, ότι πρέπει να ανέβουν στα 30 εκατομμύρια. Θεωρούσαν και το πάρκινγκ απολύτως απαραίτητο. Το πρόσφατο δελτίο τύπου το επιβεβαίωσε».

«Εμείς αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με λογικά ρεαλιστικά, χωρίς σπατάλες βήματα και τιμές επισκευής παλαιών πολυκατοικιών Αμπελοκήπων. Τώρα συζητείται να προχωρήσει με τιμές νεόδμητων επαύλεων Εκάλης. Αν προγραμματιστεί και το υπόγειο πάρκινγκ ο προϋπολογισμός θα ανέβει πέντε φορές περισσότερο. Το έργο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει προ επταμήνου με ορίζοντα παράδοσης το 2022. Τώρα προτείνεται να ξεκινήσει το 2023 (νέες μελέτες και δύσκολες θεσμικά νέες εγκρίσεις), και να κτίζεται για άλλα πέντε-έξι χρόνια. Πρόκειται για εφαρμογή της επιτυχημένης συνταγής των ολυμπιακών έργων, με την ανάλογη προοπτική επιτυχίας», κατέληξε ο Ν. Μπελαβίλας.

TA ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Με ένα δελτίο τύπου, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ξεκαθάρισε ότι ο εγκεκριμένος...

Gepostet von Nikos Belavilas am Donnerstag, 6. Februar 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.