Μπελιμπασάκη για νόμο Αυγενάκη: «Η διάταξη του δίνει το δικαίωμα να ορίσει αυθαίρετα τον τρόπο επιλογής εκπροσώπων»

Μπελιμπασάκη για νόμο Αυγενάκη: «Η διάταξη του δίνει το δικαίωμα να ορίσει αυθαίρετα τον τρόπο επιλογής εκπροσώπων»

Συνάντηση με εκπροσώπους Συνδέσμων αθλητών ομαδικών αθλημάτων και Ολυμπιονικών, είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς προέκυψε θέμα με την εκπροσώπηση τους στα ΔΣ των ομοσπονδιών. Ενδεικτικά η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαρία Μπελιμπασάκη δήλωσε ότι «ευχαριστούμε τον κ. υπουργό για την αναγνώριση των επιτυχιών και το σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας και την προσωπικότητά μας. Όχι απλά να ορίζει τον εκπρόσωπό μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αλλά να φτιάχνει και τη σύνθεση της Εθνικής μας ομάδας.

Τα συγχαρητήριά μας…». Στο ίδιο κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κορυφαίου προπονητή Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο υπουργός που θέλει να ορίσει αυτός τον τρόπο για την επιλογή για τον εκπρόσωπο των προπονητών και των αθλητών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ να έρθει να προπονεί την Εθνική ομάδα. Το κακό παράγινε… Εμείς περισσεύουμε».

Ο Αυγενάκης θορυβήθηκε από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και γι’ αυτό συναντήθηκε στο γραφείο του με κάποιους εκπροσώπους αθλητών. Σε Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρεται ότι ο «υφυπουργός «συζήτησε μαζί τους για τις λεπτομέρειες του αθλητικού νομοσχεδίου … και ιδιαίτερα για την πρόβλεψη ότι «με απόφαση του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού, ρυθμίζονται ο τρόπος ορισμού των εκπροσώπων των ενεργεία αθλητών/τριών και των εν ενεργεία προπονητών/τριών και των αναπληρωματικών τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών…».

Το documentonews.gr επικοινώνησε με την Μ. Μπελιμπασάκη, η οποία δήλωσε: «Η διάταξη που ψηφίστηκε δίνει το δικαίωμα στον υφυπουργό να ορίσει αυθαίρετα τον τρόπο επιλογής των εκπροσώπων των αθλητών στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών χωρίς να βάζει το παραμικρό πλαίσιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter