Μπεν Μπέντιλ: «Ευλογία να είναι προπονητής μου ο Αργύρης Πεδουλάκης ξανά»

Μπεν Μπέντιλ: «Ευλογία να είναι προπονητής μου ο Αργύρης Πεδουλάκης ξανά»

Ο Μπεν Μπέντιλ μιλά στο Eurohoops για την πρώτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα, την εκ νέου συνεργασία του με τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους προσωπικούς του στόχους στον Παναθηναϊκό.

Το Eurohoops βρέθηκε στο κλειστό “Νίκος Γκάλης” για την EuroLeague Media Day του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ λίγες μέρες πριν την έναρξη της καινούριας σεζόν και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον νεοαποκτηθέντα Μπεν Μπέντιλ.

Ο 24χρονος Γκανέζος φόργουορντ, ο οποίος θα έχει δικαίωμα, αρχικά, να αγωνίζεται μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκα, μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του με τον Παναθηναϊκό, την εκ νέου συνεργασία του με τον Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς και τα “ντέρμπι” εναντίον του Ολυμπιακού που θα λάβουν χώρα μόνο στην Ευρωλίγκα αυτή τη σεζόν.

– Πως κυλούν για σένα οι πρώτες εβδομάδες με τον Παναθηναϊκό ενόψει της καινούριας σεζόν;

– Νιώθω υπέροχα. Το να βρίσκομαι μαζί με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τους συμπαίκτες μου είναι τέλειο. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν!

– Ως rookie στην Ευρωλίγκα, ποιοι είναι οι στόχοι σου σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για εσένα ως κομμάτι της ομάδας;

– Θέλω να μάθω πολλά διαφορετικά πράγματα που έχουν σχέση με το παιχνίδι. Να είμαι πιο συγκεντρωμένος, πιο λεπτομερής στο scouting και τις τακτικές του παιχνιδιού. Γενικά επιθυμώ να μάθω να παίζω όσο καλύτερα μπορώ και να χτίσω μια καλή σχέση, τόσο με τους συμπαίκτες μου, όσο και με τους προπονητές μου.

– Πάνω σε αυτό, πως νιώθεις που θα συνεργαστείς ξανά με τον Αργύρη Πεδουλάκη; (σ.σ. Μπέντιλ και Πεδουλάκης ήρθαν μαζί από το Περιστέρι, όπου συνυπήρχαν τη σεζόν 2018-19, στον Πανθηναϊκό)

– Πιστεύω πως μου δίνει ένα καλό πλεονέκτημα. Ξέρω τι χρειάζεται από τους παίκτες του, καθώς και την φιλοσοφία του. Είναι σπουδαίο, αλλά ταυτόχρονα μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική ομάδα και διαφορετικούς παίκτες. Για μένα έχει σημασία να παίξω και να του εμπνεύσω εμπιστοσύνη εκ νέου, όπως και στο Περιστέρι. Είναι ευλογία να είναι προπονητής μου και ξέρω ότι θα με βοηθήσει να εξελιχθώ ακόμα παραπάνω.

– Μιας κι είναι η πρώτη σου σεζόν στην Ευρωλίγκα, ποιες ομάδες και ποιους παίκτες ανυπομονείς να αντιμετωπίσεις περισσότερο στο παρκέ;

– Όλους! (γέλια) Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες και να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Βέβαια, δεν πρέπει ούτε να υποτιμάς, ούτε να υπερεκτιμάς κανέναν αντίπαλο. Το γεγονός ότι αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα είναι άξιο σεβασμού κι εμείς οφείλουμε να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι.

– Έχοντας δει τα ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού την προηγούμενη σεζόν, πως πιστεύεις ότι θα εξελιχθούν αυτή την σεζόν που θα γίνονται μόνο στην Ευρωλίγκα;

– Όλοι ξέρουμε την προϊστορία μεταξύ Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού. Την προηγούμενη σεζόν είχα την δυνατότητα να πάρω μια μικρή γεύση από αυτά τα παιχνίδια. Επομένως πιστεύω ότι αυτή την σεζόν θα είναι πιο πολύ διασκεδαστικά παρά πιο δύσκολα ή αγχωτικά τα παιχνίδια μεταξύ μας. Εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να κερδίσουμε.

– Έχεις παίξει σχεδόν σε όλο τον κόσμο (Κίνα, NBA, Γαλλία, Ισπανία). Ποιες συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που επιλέγει να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα σε τόσο μικρή ηλικία όπως εσύ;

– Η συμβουλή μου είναι να δουλεύει σκληρά και να επιμείνει σε αυτό. Το ταξίδι θα είναι δύσκολο και σκληρό. Να ακούει επίσης τις συμβουλές και τον ανθρώπων που εμπιστεύεται. Άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα το παιχνίδι. Προπονητές, γυμναστές, και φυσικά να ακούει την οικογένειά του. Αυτά με βοήθησαν κι εμένα όταν ξεκίνησα κι αντιμετώπιζα δυσκολίες στην προσαρμογή μου. Πάνω απ’ολα είναι σημαντικό να είναι συγκεντρωμένος κάποιος στο στόχο του και να προσπαθήσει να γίνει άριστος σε αυτά που ξέρει να κάνει καλά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

– Υπάρχει κάποιος πρώην συμπαίκτης, ή συμπαίκτες, που σου λείπει/λείπουν περισσότερο;

– Από το κολέγιο μου λείπει ο κολλητός μου, ο Κρις Νταν. Παίξαμε μαζί στο Πρόβιντενς. Μου λείπουν τα παιδιά από αυτή την ομάδα πολύ. Σχετικά με την επαγγελματική μου καριέρα, μου λείπουν όλοι όσοι έχω παίξει μαζί τους. Μερικοί άλλοι που μου λείπουν να αγωνίζομαι είτε στην ίδια ομάδα είτε εναντίον τους είναι Αιζάια Τόμας, φυσικά ο Ντιρκ Νοβίτσκι, και πολλοί άλλοι.

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter