Μπεσίκτας-Ολυμπιακός: Συντριβή στην Πόλη με 4-1 – Αποχαιρέτησε την Ευρώπη

Μπεσίκτας-Ολυμπιακός: Συντριβή στην Πόλη με 4-1 – Αποχαιρέτησε την Ευρώπη

Μετά από 14 αγώνες ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε χθες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με οδυνηρό τρόπο αφού συνετρίβη στην Κωνσταντινούπολη από την Μπεσικτάς με 4-1 (1-1 το πρώτο παιχνίδι) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League (η κλήρωση των προημιτελικών είναι προγραμματισμένη αύριο στις 14:00).

Και πώς να είχε καλύτερη τύχη η ελληνική ομάδα, με τόσα σοβαρά λάθη του τερματοφύλακα του, του Ιταλού Νικόλα Λεάλι αλλά και των αμυντικών του

Η Μπεσίκτας μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι με σκοπό να το καθαρίσει όσο νωρίτερα γίνεται και έδειξε να το καταφέρνει στο πρώτο 20άλεπτο κιόλας, αφού ο Ολυμπιακός μπήκε φοβισμένος στον αγώνα και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Ετσι μόλις στο 10’ ο σκόρερ των Τούρκων στο πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη» , ο Αμπουμπακάρ άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση από 40.000 φίλους της Μπεσικτάς που γέμισαν ασφυκτικά την κολασμένη «Vodafone Arena». Η μπάλα μετά από σύγχυση στην περιοχή των «ερυθρολεύκων» έφτασε στον Ταλίσκα στα δεξιά, που ανενόχλητος έβγαλε σέντρα-λουκούμι στο κεφάλι του Αμπουμπακάρ που βρέθηκε ενελ΄ς μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και ψμε καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 20’ σε βαθιά μπαλιά στον Ελιουνούσι από τον Ντα Κόστα, ο Νορβηγός έκανε το κοντρόλ αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Φάμπρι που μπλόκαρε την μπάλα. Όμως οι Πειραιώτες δεν πίεζαν σωστά και οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα με αποτέλεσμα δύο λεπτά μετά, ο Κουαρέσμα βρήκε χώρο από δεξιά, σέντραρε στην περιοχή κι εκεί ο Μπάμπελ με σουτ “εκτέλεσε” τον Λεάλι, που φέρει ευθύνη, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο πελαγωμένος Ολυμπιακός κατέθετε τα όπλα από νωρίς, ήρθε το 31ο λεπτό να ξαναδώσει ελπίδες πρόκρισης στην ελληνική ομάδα. Ο πεισματάρης Μανθάτης χόρεψε τους αντιπάλους του από αριστερά, κέρδισε τις μονομαχίες κι έβγαλε ιδανική πάσα στον επερχόμενο Σισοκό που σέντραρε στην περιοχή εκεί όπου ο Ελιουνούσι με γυριστό βολ πλανέ αλά Αλεξανδρή νίκησε τον Φάμπρι και μείωσε το σκορ σε 2-1.

Οι Τούρκοι αιφνιδιάστηκαν και πελάγωσαν. Αποτέλεσμα της σύγχυσης ήταν στο 39’ να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο σκόρερ τους ο Αμπουμπακάρ ο οποίος εκτός φάσης στο κέντρο του γηπέδου κτύπησε με κεφαλιά τον Ρέτσο, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Το γκολ του Ελιουνούσι έδωσε θάρρος στον Ολυμπιακό που μπήκε δυνατά στο β’ μέρος για την ισοφάριση. Ετσι στο 48′ σε βαθιά μπαλιά του Ρέσου στον Ελιουνούσι, αυτός γύρισε στην μπάλα στην περιοχή, ο Ανσαριφάρντ μπήκε στη φάση αλλά οι αμυντικοί της Μπεσίκτας κατάφεραν να διώξουν λίγο πριν τη γραμμή και στο 58’ σεπευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από πλάγια, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Φάμπρι που χτύπησε και στο δοκάρι!

Ο Βασίλης Βούζας έριξε στη μάχη Σεμπά και Μάριν προκειμένου να κάνει ακόμα πιο πιεστικό τον Ολυμπιακό που βγήκε για τα καλά μπροστά αν και ανορθόδοξα και βιαστικά για την ισοφάριση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει σε μια ακίνδυνη φάση, ένα ακόμη λάθος του Λεάλι σε σουτ πάλι του Μπάμπελ για να γίνει το 3-1 (75’) και ουσιαστικά να τελειώσει τη υπόθεση πρόκριση. Ο Ολυμπιακός συνέχισε τα λάθη του στην επίθεση και στο 84’ δ΄χθηκ και την χαριστική βολή καθώς με το που μπήκε στο ματς ο Τοσούν πήρε την κάθετη πάσα από τον Ταλίσκα και πλάσαρε για το τελικό 4-1.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Γκιοκχαν Γκιονούλ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Εζιακούπ (60’ Ουιζάλ), Κουαρέσμα (82’ Τοσούν), Ταλίσκα (90’ Ιλνερ), Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76’ Μάτινς), Καμπιάσο (67’ Μάριν), Φορτούνης, Μανθάτης (56’ Σεμπά), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter