Μπήκαν με τα τρακτέρ στην πόλη του Βόλου οι αγρότες – Ανυποχώρητοι και οι Σερραίοι (Photos – Video)

Μπήκαν με τα τρακτέρ στην πόλη του Βόλου οι αγρότες – Ανυποχώρητοι και οι Σερραίοι (Photos – Video)

Παμμαγνησιώτικο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι αγρότες έξω από το κτίριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, στην Ιωλκού με Αναλήψεως, με αγροτικά αυτοκίνητα αλλά και τρακτέρ από το μπλόκο Αερινού. 

Υπολογίζεται ότι στο συλλαλητήριο κατέβηκαν περίπου 150 αγροτικά αυτοκίνητα και 4 τρακτέρ.

Σε δηλώσεις της η Μαρία Μαμούχα, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου, τόνισε: «Είμαστε εδώ όλοι μαζί οι αγρότες για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στην ανταγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Περιμένουμε σήμερα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έχουμε απευθύνει για συνάντηση. Αν δεν ανταποκριθεί, συνεχίζουμε τους αγώνες. Σε τοπικό επίπεδο θα κάνουμε συσκέψεις σε κάθε χωριό για να πάρουμε τις αποφάσεις. Όμως, ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος πια και έχει καταλάβει ότι αν δεν παλέψει, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Του καφενέ οι αποφάσεις, δεν φτάνουν εκεί που πρέπει». 

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι το Πήλιο βρίσκεται δυναμικά στις κινητοποιήσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Βάιος Κομνηνός.

«Ήρθαμε για να δώσουμε έναν αέρα στους συναδέλφους αγρότες που βρίσκονται 15 ημέρες στο δρόμο. Είμαστε αυτοί που δεν έχουμε μηχανήματα. Η δύναμή μας είναι η παρουσία μας. Τα προβλήματα όμως είναι κοινά. Συντασσόμαστε με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και θέλουμε να μεταφέρουμε στην Περιφερειακή Ενότητα τα προβλήματα μας».

Ο κ. Κομνημός τόνισε ότι καταδικάζει τον διασυρμό των αγροτών στα δικαστήρια και πρόσθεσε πως οι συνάδελφοι είναι στο πλευρό τους. «Ο αγώνα δεν πάει χαμένος» σημείωσε.

Ανυποχώρητοι οι Σερραίοι

Ανυποχώρητοι από τις θέσεις τους δηλώνουν και οι Σερραίοι αγρότες, οι οποίοι σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου της Εφορίας…

Με «αιχμή του δόρατος» το ασφαλιστικό και το φορολογικό, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, υπογραμμίζοντας πως είναι άδικο το 50% του εισοδήματός τους να καταλήγει στα ταμεία της Εφορίας.

Παράλληλα, θέτουν και το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου.

«Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουμε αγροτικό πετρέλαιο. Πώς θα είμαστε ανταγωνιστικοί;» αναρωτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, ο οποίος πρόσθεσε πως όταν θελήσουν οι αγρότες θα φτάσουν στον Προμαχώνα και τόνισε πως δεν θα φύγουν από το δρόμο μέχρι να γίνει η συνάντηση που ζήτησαν και να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που έθεσαν.

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Σταλιόπουλος δήλωσε:

«Διαφοροποιούμε τον αγώνα μας σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε την κυβέρνηση ώστε να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με λογική κι όχι με υπεκφυγές».

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στον κόμβο Δερβενίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας

*Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

*Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

*Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής,

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter