«Μπηχτή» Αντώναρου για την «ανάθεση υπουργείων σε (δήθεν) ειδικούς και (πολιτικά άκαπνους) ακαδημαϊκούς»!

«Μπηχτή» Αντώναρου για την «ανάθεση υπουργείων σε (δήθεν) ειδικούς και (πολιτικά άκαπνους) ακαδημαϊκούς»!

Σε μια ανάρτησή του μία ημέρα πριν τις βουλευτικές εκλογές που θα κρίνουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, ο Ευάγγελος Αντώναρος «πυροβολεί» κατά των δήθεν ειδικών, πολιτικά άκαπνων ακαδημαϊκών ή επιχειρηματιών που αναλαμβάνουν θέσεις υπουργείων, μια πρακτική που «εννιά στις δέκα φορές έχει καταλήξει σε φιάσκο», όπως έγραψε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτησή του στο facebook. 

Ακολουθεί όλη η ανάρτησή του: 

«Η Ελλαδικό είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία. Αυτό σημαίνει στην πολιτική και συνταγματική πρακτική (όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατίες ευρωπαϊκού τύπου) ότι το υπουργικό συμβούλιο απαρτίζεται από γυναίκες και άνδρες που προέρχονται, κατά κανόνα, από το Κοινοβούλιο. Κάποιες λίγες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν όχι μόνον αυτόν τον κανόνα αλλά και μια διαπίστωση που έχουν κάνει πάμπολλοι πρωθυπουργοί σε διάφορες χώρες: Η ανάθεση υπουργείων σε (δήθεν) ειδικούς, σε (πολιτικά άκαπνους) ακαδημαϊκούς η σε επιχειρηματίες εννιά στις δέκα φορές έχει καταλήξει σε φιάσκο.

Καλοί κι άγιοι όλοι αυτοί. Μερικές φορές ( όχι πάντα) και ικανοί. Αλλά σχεδόν πάντα δεν έχουν καταλάβει ότι οι κυβερνήσεις και τα υπουργεία ούτε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα είναι ούτε σε εργαζομένους επιχειρήσεων απευθύνονται οι ίδιοι. Έχουν να “μανατζάρουν” τα θέλω εκατομμυρίων ανθρώπων που περιμένουν — όλοι μαζί ταυτόχρονα — λύσεις στα τόσο διαφορετικά τους προβλήματα. Κι είναι ανυπόμονοι.

Γι αυτό κι οι έξυπνοι πρωθυπουργοί όλους αυτούς τους ειδικούς τους περιορίζουν σε ρόλο συμβούλων. Στο παρασκήνιο. Χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες. Βέβαια δεν μαθαίνουν όλοι από τα διδάγματα του παρελθόντος — όπως διδάσκει η ιστορία ( ίσως και γιατί δεν τη διαβάζουν, ίσως γιατί πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα κάνουν καλύτερες επιλογές.

Από τις αποφάσεις που θα πάρουν θα κριθούν σε τελευταία ανάλυση και οι ίδιοι. Αλλά αν κριθούν αρνητικά, θα έχει χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter