Μπιλ Ράσελ: Πήρε το δαχτυλίδι του Hall of Fame 44 χρόνια μετά!

Μπιλ Ράσελ: Πήρε το δαχτυλίδι του Hall of Fame 44 χρόνια μετά!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, καθώς ο Μπιλ Ράσελ μόλις… τώρα (2019) αποδέχθηκε επίσημα την είσοδό του στο Hall of Fame από το μακρινό 1975! Τι είχε συμβεί και τι μεσολάβησε ώστε επιτέλους να αποδεχθεί τη μεγάλη τιμή!

Του Κώστα Γιαταγάνα/ info@eurohoops.net

Μια απίθανη ιστορική… εκκρεμότητα με τον Μπιλ Ράσελ διευθετήθηκε 44 χρόνια μετά!

Ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών στο ΝΒΑ, ο ρέκορντμαν σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην ιστορία της λίγκας και “σύμβολο” εντός κι εκτός παρκέ, ήταν πρωταγωνιστής σε μια τρομερή ιστορική εκκρεμότητα, η οποία χρειάστηκε… μόλις 44 χρόνια για να κλείσει και τυπικά!

Ο 85χρονος πλέον παλαίμαχος σούπερ σταρ του ΝΒΑ, το 1975, είχε επιλεγεί για να μπει στο Hall of Fame, έχοντας ολοκληρώσει έξι χρόνια νωρίτερα, μια υπέρλαμπρη καριέρα 13 ετών, όπου κατέκτησε 11 πρωταθλήματα με τους Σέλτικς (μεταξύ αυτών οκτώ στη σειρά και δύο ως παίκτης-προπονητής), ενώ επίσης είχε δύο πρωταθλήματα NCAA με το Σαν Φρανσίσκο και ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης (1956)!

Ο πεντάκις MVP του ΝΒΑ και μια ντουζίνα φορές All Star, το 1975 ήταν απόλυτα λογικό να επιλεγεί στην τάξη του Hall of Fame, την ύψιστη τιμή για καλαθοσφαιριστή, ωστόσο αυτή την τιμή επέλεξε από πλευράς του να μην την αποδεχθεί επί… δεκαετίες!

Για να φτάσει να την αποδεχθεί, έπρεπε να περάσουν 44 ολόκληρα χρόνια, με την USA Today να αποκαλύπτει το παρασκήνιο!

Ο Ράσελ με την μη αποδοχή του είχε περάσει το δικό του μήνυμα για τον ρατσισμό (και) εις βάρος των Αφροαμερικανών  παικτών στο επαγγελματικό μπάσκετ, αφού ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που είχε επιλεγεί, παρότι πριν από αυτόν (από το 1959 όπου άρχισαν να μπαίνουν προσωπικότητες στο Hall of Fame) υπήρχαν κι άλλοι Αφροαμερικανοί που θα άξιζαν να έχουν εισαχθεί…

Έτσι, ο θρυλικός σταρ των Σέλτικς επέλεξε να μην αποδεχθεί την μεγάλη τιμή και όλα αυτά τα χρόνια, οι ιθύνοντες του ΝΒΑ επιχειρούσαν να τον πείσουν να πει το μεγάλο “ναι”.

Όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχαν και φορές που βρέθηκε σε τελετή, αλλά για να προλογίσει την είσοδο άλλων προσωπικοτήτων, όπως του Σακίλ Ο’ Νιλ (2016) και του Ρικ Βελτς (2018), αλλά πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να μπει και επίσημα και ο ίδιος….

Ένας εξ αυτών που έπεσαν πάνω του για να τον πείσουν, ήταν ο πρόεδρος της USA Basketball και καλός του φίλος, Τζέρι Κολάντζελο, ο οποίος κατάφερε να τον πείσει κι έτσι αποκαταστάθηκε η ιστορική τάξη, ώστε από το 1975, ο Μπιλ Ράσελ να παραλάβει το αστραφτερό δαχτυλίδι της εισόδου του στο Hall of Fame, σε μια λιτή τελετή που έγινε προ ολίγων ημερών στη νότια Καλιφόρνια από το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter