Μπίστης για ΚΙΝΑΛ: Οι ομιλίες πολλών βουλευτών του για τις Πρέσπες ήταν ανατριχιαστικές

Μπίστης για ΚΙΝΑΛ: Οι ομιλίες πολλών βουλευτών του για τις Πρέσπες ήταν ανατριχιαστικές

«Έχουμε πολλά κοινά σημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξελίσσεται μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Γι’ αυτο και η αμοιβαία προσέγγιση παρά τις διαφορές που υπάρχουν σε επί μέρους ζητήματα», δηλώνει ο Νίκος Μπίστης, πρωταγωνιστικό στέλεχος της πρωτοβουλίας “Γέφυρα”, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “News 247”.

Κάνει δε λόγο για “μεγάλη στροφή” που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και σηματοδοτεί αυτοκριτική, που «γίνεται βήμα-βήμα» και τονίζει: «Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι του 2015 κάνει μια μεγάλη στροφή και μάλιστα με επιταχυνόμενους εσχάτως ρυθμούς δεν μπορεί να συλλάβει τη μεγάλη εικόνα και θα αναδεικνύει ως μείζον πρόβλημα επιμέρους συμπεριφορές, ενοχλητικές και καταδικαστέες, οι οποίες όμως δεν θα εμποδίσουν την συνολική στροφή».

Για τον ρόλο της “Γέφυρας” λέει ότι είναι «μια συσπείρωση που θα διευκολύνει με τις πρωτοβουλίες της την συνάντηση προοδευτικών πολιτών από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες οι οποίοι μπορούν να δουν την μεγάλη εικόνα στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Και προφανώς έχουν την βούληση να αντιπαλέψουν τον συνδυασμό εθνικολαϊκισμού και Νεοφιλελευθερισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τις κατακτήσεις 70 χρόνων, από το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου. «Σε αυτό έχουμε πολλά κοινά σημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει.

Εξηγώντας την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Φώφη Γεννηματά «σε σχέση με τους άλλους συνυποψηφίους της είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να ενώσει και να οδηγήσει τον χώρο σε ανάκαμψη και συνολικά την προοδευτική παράταξη στην νίκη», όμως «δεν συνέβη αυτό από δυο κορυφαίες επιλογές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Η πρώτη είναι η σύμπλευση με την ΝΔ με το πρόσχημα της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Και η δεύτερη η στάση του ΚΙΝΑΛ στο Μακεδονικό». «Οι ομιλίες πολλών βουλευτών του για τις Πρέσπες ήσαν ανατριχιαστικές, οι δε αναφορές σε απάτριδες και νεοκομμουνιστές μας γύρισαν χρόνια πίσω», προσθέτει. «Οι Πρέσπες είναι ο θρίαμβος της λογικής, της δύναμης του προωθητικού συμβιβασμού, του ενσυνείδητου πατριωτισμού. Και η ήττα του εθνικισμού. Το κατάλαβαν αμέσως σε όλο τον κόσμο. Θα το συνειδητοποιήσουν σε λίγους μήνες και όσοι καλοπροαίρετοι δυσφορούν», επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter