Μπίζνες με πρόσχημα τους πρόσφυγες

Μπίζνες με πρόσχημα τους πρόσφυγες

Πώς ο τέως δήμαρχος Χρονόπουλος προσπαθεί να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο ξενοδοχείο του.

Εν συντομία

Ως προστάτης των αδυνάτων και ευεργέτης των προσφύγων προσπαθεί να εμφανιστεί ο έκπτωτος –λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς του– δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, με την ανοχή υπηρεσιακών παραγόντων. Ηδη, με πρωτοβουλία του τοπικού λιμεναρχείου, φιλοξενεί 64 παράτυπους μετανάστες στο αυθαίρετο ξενοδοχείο που έχει χτίσει στην προστατευόμενη περιοχή του Καϊάφα, ενώ έχει κάνει αίτηση για λειτουργία δομής φιλοξενίας, με το αζημίωτο φυσικά.

Γιατί ενδιαφέρει

Είναι επαίσχυντο να χρησιμοποιείται η προσφυγική κρίση για τις μπίζνες ενός έκπτωτου δημάρχου και την υπόγεια νομιμοποίηση του αυθαίρετου ξενοδοχείου του.

Απόλυτο άσυλο στον πρώην χωροφύλακα και έκπτωτο λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς του δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο παρέχουν οι διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες και σχεδόν όλα τα ΜΜΕ της δυτικής Ελλάδας προκειμένου να κάνει ανενόχλητος τις μπίζνες του, να μη λογοδοτεί για τις παρανομίες του και να εμφανίζεται ακόμη και ως… σωτήρας στους πολίτες και τελευταία στους πρόσφυγες!

Το γεγονός ότι πριν από μερικούς μήνες, έπειτα από ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ, εντοπίστηκε να κατέχει και να οδηγεί πολυτελές τζιπ κλεμμένο από πολίτη της Πάτρας που έφερε πινακίδες άλλου οχήματος, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν ακόμη δύο πλαστές πινακίδες, δεν πτόησε τους κάθε λογής υποστηρικτές του, οι οποίοι συνεχίζουν χωρίς καμία ηθική αναστολή να του παρέχουν βήμα και στήριξη στα σχέδιά του.

Από τα «κόκκινα» δάνεια στους μετανάστες

Η παταγώδης αποτυχία του να εμφανιστεί ως σωτήρας μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού του Δήμου Ζα- χάρως που θα αγόραζε τα «κόκκινα» δάνεια των συμπολιτών του τον οδήγησε σε άλλου είδους δραστηριότητα: τη συμμετοχή στη… λύση του προσφυγικού προβλήματος, επιδιώκοντας το οικονομικό όφελος και κυρίως τη «νομιμοποίηση» ως χώρου φιλοξενίας προσφύγων της αυθαίρετης ξενοδοχειακής μονάδας του μέσα στο προστατευόμενο οικοσύστημα του Καϊάφα! Μάλιστα σε δημόσιες δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας αποκάλυψε ευθέως ότι και αυτός έχει καταθέσει αίτηση για τη λειτουργία δομής φιλοξενίας στα καταλύματα που διαθέτει δίπλα στη λίμνη Καϊάφα!

Των δηλώσεων του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως είχε προηγηθεί η περίεργη συμπεριφορά του Λιμεναρχείου Κατάκολου, το οποίο παρότι ενημερώθηκε σχετικά από το Documento, έστειλε με συνοπτικές διαδικασίες στις παράνομες ξενοδοχειακές του εγκαταστάσεις 64 παράτυπους μετανάστες από το Κουρδιστάν και το Ιράκ που είχαν εντοπιστεί σε φορτηγό και ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή του Καϊάφα.

Το εξωφρενικό είναι ότι ο Δήμος Ζαχάρως, που με έγγραφό του παρότρυνε τις λιμενικές αρχές να μεταφέρουν εκεί τους μετανάστες, πριν από δύο χρόνια είχε γνωμοδοτήσει επίσημα ότι δεν είχε κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Λιμενικό, αστυνομία, περιφερειακή ενότητα Ηλείας και οι δικαστικές αρχές του Πύργου που ενεπλάκησαν στο ζήτημα της φιλοξενίας των μεταναστών σε παράνομο χώρο ιδιώτη μέσα στο οικοσύστημα του Καϊάφα… περιέργως έκλεισαν τα μάτια και κανείς τους δεν ασχολήθηκε με το θέμα, παρότι ενημερώθηκαν από δημοσίευμα του documentonews.gr.

Ολες οι αρχές της Ηλείας κλείνουν τα μάτια στη χρήση του παράνομου κτίσματος στη λίμνη Καϊάφα παρά τα δημοσιεύματα του Documento

Αυθαίρετο στον Καϊάφα

Τα όσα δεν είδαν και δεν άκουσαν οι αρχές της Ηλείας, τα οποία πριν από μερικά χρόνια απασχόλησαν και τη Βουλή, περιγράφονται λεπτομερώς στην 1124/2009 πολυσέλιδη έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Οι επιθεωρητές αναφέ- ρουν τον παράνομο τρόπο με τον οποίο ο τέως δήμαρχος Ζαχάρως –με τη βοήθεια υπηρεσιακών παραγόντων– οικοδόμησε την αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα του 75 κλινών σε έκταση 12 στρεμμάτων, μέσα στο προστατευόμενο από τo Natura 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα και εντός περιοχής απόλυτης προστασίας (Β2 ΖΟΕ).

Οικοδομικές άδειες με υπογραφή… γιατρού

Οπως αναφέρεται, οι υπ’ αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο Π. Χρονόπουλος για να νομιμοποιήσει και να οικοδομήσει την ξενοδοχειακή μονάδα είναι παράνομες και γι’ αυτό ζητήθηκε η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας. Ανάκληση όμως που ουδέποτε έκανε το Πολεοδομικό Γραφείο Ζαχάρως. Τις άκυρες άδειες φέρεται να είχε υπογράψει, αντί της πολεοδομίας, ο τότε αντινομάρχης, γιατρός στο επάγγελμα και μετά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο κ. Αντωνακόπουλος οργισμένος έκανε ευθέως λόγο για πλαστογράφηση της υπογραφής του από αγνώστους αλλά παραδόξως δεν προσέφυγε ποτέ στη Δικαιοσύνη.

Επίσης στο ΑΠ 578/11.2.2010 έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που υπογράφεται από τον γγ Αναστάσιο Αποστολόπουλο αναφέρεται ότι η περιοχή όπου βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα του Χρονόπουλου «βρίσκεται σε ζώνη υψηλής προστασίας περιοχής Καϊάφα, εντός περιοχής Natura 2000 και στη Β2 περιοχή ΖΟΕ και ο φάκελος (για την περιβαλλοντική αδειοδότηση) επεστράφη διότι οι περιοχές Β εξαιρούνται των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 4 του ΠΔ 20.9.93 και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η έκδοση περιβαλλοντικής άδειας».

Και καταδίκη για ανύπαρκτη φιλοξενία

Σημειώνεται ότι τον Μάρτη του 2015 ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών (όση είχε επιβληθεί και πρωτόδικα) από το Τριμελές Εφετείο Πύργου για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία του, καθώς μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους επιχείρησαν να εγκρίνουν μέσα από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου χρηματικό ποσό προκειμένου να αποζημιωθεί ο αλλοδαπός ιδιώτης που εκμεταλλευόταν τότε την αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα, για την ανύπαρκτη φιλοξενία προσώπων στη διάρκεια των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το καλοκαίρι του 2007.

Το Documento απευθύνθηκε για το θέμα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενημέρωσε και ζήτησε εξηγήσεις από τον υπεύθυνο Τύπου Αλέξη Μπούζη, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει λάβει κάποια απάντηση.



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter