«Μπλακ άουτ» στο Αρεταίειο λόγω της κυβερνητικής εμμονής για αναστολές – Κόπηκαν όλα τα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία!

«Μπλακ άουτ» στο Αρεταίειο λόγω της κυβερνητικής εμμονής για αναστολές – Κόπηκαν όλα τα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία!

Οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλλει αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών σε όσους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις σε νοσοκομεία όπως το Αρεταίειο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με επείγον έγγραφο της Εφορείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου προς την 1η ΥΠΕ Αττικής και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, λόγω των αναστολών εργασίας, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που «καθιστούν τη λειτουργία των χειρουργείων ιδιαίτερα επισφαλή».

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, που ήρθε στη δημοσιότητα, «δεν υφίσταται πλέον εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης και ασφαλούς παροχής των ιατρικών αερίων».

Κατόπιν αυτών, το νοσοκομείο αποφάσισε από την Παρασκευή 3/9/2021, την αναστολή όλων των τακτικών και έκτακτων χειρουργείων, καθώς επίσης και της εφημερίας για έκτακτα χειρουργικά, γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά «έως ότου επιλυθεί το οξύτατο αυτό ζήτημα και καλυφθεί η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης ιατρικών αερίων».

Nα σημειωθεί ότι στο μέτρο των αναστολών εργασίας αντιτίθενται οι νοσοκομειακοί γιατροί που η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει εμβολιαστεί, και που μέσω της ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά κατηγορηματικά αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα.

«H αντίθεση μας δεν έχει καμία σχέση με περιθωριακές ,ανορθολογικές, σκοταδιστικές, ακροδεξιές απόψεις ,που η ίδια η κυβέρνηση τροφοδοτεί και συντηρεί γιατί αποτελούν το βολικό της αντίπαλο για να μετακυλήσει στο λαό τις εγκληματικές της ευθύνες για την πανδημία. Όμως δε θα επιτρέψουμε το εμβόλιο από δικαίωμα και ανάγκη να μετατραπεί σε όχημα για να χάσουν τη δουλειά τους υγειονομικοί. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία διαθεσιμότητα ,καμία απόλυση συναδέλφου», τονίζει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ο ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter