Μπλοκάρει η εγκατάσταση απορριμμάτων στα Τρίκαλα

Μπλοκάρει η εγκατάσταση απορριμμάτων στα Τρίκαλα

Σε νέες περιπέτειες μπλέκει το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς ο Δήμος υπό αμφισβητούμενες διαδικασίες αποφάσισε να ανοίξει την οικονομική προσφορά μόνο της εταιρείας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ.

Αποτελεί εύλογο ερώτημα αν η απόφαση του φορέα να ανοίξει μόνο μια οικονομική προσφορά -αγνοώντας πλήρως το αποτέλεσμα της τεχνικής αξιολόγησης- είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλίας. Στα περιβαλλοντικά έργα διαχείρισης απορριμμάτων, η αξιολόγηση που προκύπτει από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προσφορών είναι μείζονος σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Με το άνοιγμα μιας μόνο προσφοράς τίθεται σε αμφισβήτηση η τεχνική της επάρκεια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μάλιστα, η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ απείχε πολύ στην αξιολόγηση από την καλύτερη τεχνική μελέτη, επιβεβαιώνοντας τις αμφιβολίες.

Ο ανταγωνισμός έχει προσφύγει ξανά στην δικαιοσύνη, καθώς η Δημοτική αρχή δεν έλαβε καθόλου υπόψη της το ΣτΕ που έκανε δεκτές τις ενστάσεις για τον αποκλεισμό της εν λόγω εταιρείας και προχωρά στο άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλεί και η απόφαση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της τα οποία όμως ήταν προς το συμφέρον του έργου όπως αυτά είχαν γίνει δεκτά από το ΣτΕ.

Θα πρέπει πάντως για την πληρότητα των πληροφοριών μας να επισημάνουμε ότι οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ έχουν πρωταγωνιστήσει μέχρι στιγμής στα έργα απορριμμάτων και με την απόφαση της αυτή, ενισχύονται οι υπόνοιες ελλιπούς ανταγωνισμού που επιβάλλεται να διερευνηθούν.

Πηγή: Npress.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter