Μπλόκο και σε βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στη δομή προσφύγων του Κιλκίς

Μπλόκο και σε βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στη δομή προσφύγων του Κιλκίς

Μετά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, κατήγγειλε ότι δεν του επέτρεψαν την είσοδο στην προσφυγική δομή του Κιλκίς, όπου σημειώθηκαν δύο αυτοκτονίες προσφύγων.

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναφέρεται ότι «του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το χώρο χωρίς να του δοθεί καμία ενημέρωση», σε επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο ξενοδοχείο -δομή που διέμεναν οι δύο πρόσφυγες.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.:

«Οι δυο θάνατοι αιτούντων άσυλο, δια απαγχονισμού, στο Κιλκίς πριν λίγες μέρες συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη .Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης επισκέφτηκε χτες το ξενοδοχείο -δομή που διέμεναν οι θανόντες ώστε να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους για τα τραγικά συμβάντα.

Αντιμετώπισε την αγένεια και απρέπεια από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που λειτουργεί τη δομή από το 2017. Του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το χώρο χωρίς να του δοθεί καμία ενημέρωση.

Σημειωτέον ότι, μέχρι σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση για όσα συνέβησαν σε χώρο ευθύνης του, σε ανθρώπους που βρίσκονταν υπό την προστασία του.

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης είναι μια κατ εξοχήν δημόσια πολιτική. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή, κοινοβουλευτική δημοκρατία. Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στη χώρα, οφείλουν να σέβονται τους Έλληνες πολίτες και τους θεσμούς, να ελέγχονται και να λογοδοτούν.

Η αστυνομική και δικαστική έρευνα για τους δυο θανάτους αιτούντων άσυλο στις Μουριές Κιλκίς πρέπει να φτάσει σε βάθος και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν.

Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο ώστε να δοθούν απαντήσεις αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή».

Ετικέτες

Documento Newsletter