Μπλόκο σε τουριστικές βίζες σε Ρώσους ζητούν Εσθονία και Φινλανδία

Μπλόκο σε τουριστικές βίζες σε Ρώσους ζητούν Εσθονία και Φινλανδία

Να σταματήσουν να εκδίδουν τουριστικές βίζες σε Ρώσους πολίτες ζητάνε οι ηγέτες της Εσθονίας και της Φινλανδίας, με το επιχείρημα ότι δεν θα πρέπει να μπορούν να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη ενώ η κυβέρνηση της Ρωσίας διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας έγραψε την Τρίτη στο Twitter ότι «η επίσκεψη στην Ευρώπη είναι προνόμιο, όχι ανθρώπινο δικαίωμα» και ότι είναι «ώρα να τερματιστεί ο τουρισμός από τη Ρωσία τώρα».

Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν απειλεί να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα αν αναπτυχθεί το ΝΑΤΟ σε Σουηδία και Φινλανδία

Τη Δευτέρα, η η ομόλογός της στη Φινλανδία, Σάνα Μάριν, είπε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE ότι «δεν είναι σωστό ότι ενώ η Ρωσία διεξάγει έναν επιθετικό, βάναυσο πόλεμο επιθετικότητας στην Ευρώπη, οι Ρώσοι να μπορούν να ζήσουν μια κανονική ζωή, να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, να είναι τουρίστες…».

«Θα πίστευα ότι σε μελλοντικές συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτό το θέμα θα τεθεί ακόμη πιο έντονα. Η προσωπική μου θέση είναι ότι ο τουρισμός πρέπει να περιοριστεί», είπε η Μάριν στον φινλανδικό τηλεοπτικό σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το YLE ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ρωσικές εταιρείες άρχισαν να προσφέρουν ταξίδια με αυτοκίνητο από την Αγία Πετρούπολη στα αεροδρόμια του Ελσίνκι και της Λαπενράντα στη Φινλανδία, τα οποία έχουν απευθείας συνδέσεις με πολλά μέρη στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί πως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από τη φινλανδική πρωτεύουσα.

Kρεμλίνο: Ελάτε στα λογικά σας

Όταν ερωτήθηκε για την λήψη αυτού του μέτρου, όπως και για τις εκκλήσεις στην Φινλανδία για την διακοπή της έκδοσης τουριστικών αδειών εισόδου για Ρώσους τουρίστες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κάλεσε αυτές τις χώρες «να έρθουν στα λογικά τους».

«Αυτές οι δηλώσεις προέρχονται από χώρες που έχουμε χαρακτηρίσει «μη φιλικές» … Πολλές από τις χώρες αυτές οδηγούνται από την εχθρότητά τους μέχρι την παράνοια», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι με τον καιρό, η λογική θα υπερισχύσει και πάλι και όσοι κάνουν αυτές τις δηλώσεις θα ξαναέρθουν στα λογικά τους».

Πηγή: Reuters, Euronews

Διαβάστε επίσης:

Η Εσθονία μπλοκάρει τις φοιτητικές βίζες για Ρώσους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter