Μπλόκο στη κηδεία Θεοδωράκη: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τόπο ταφής του μουσικοσυνθέτη

Μπλόκο στη κηδεία Θεοδωράκη: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τόπο ταφής του μουσικοσυνθέτη

Εμπλοκή έχει υπάρξει σε ότι αφορά την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη καθώς από ότι φαίνεται υπάρχει διαφωνία μεταξύ ατόμων του συγγενικού του περιβάλλοντος και των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας που ήταν να ταφεί στο Γαλατά Χανίων.

Συγκεκριμένα οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Το συγγενικό περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Η επιστολή Θεοδωράκη

Στο μεταξύ την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε στη δημοσιότητα ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Σε αυτή αναφέρονται οι ενέργειες που θα διασφάλιζαν ότι θα ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων. Την επιστολή είχε αποστείλει ο ίδιος Μίκης Θεοδωράκης με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου του 2013 προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη.

Ο μουσικοσυνθέτης αναφέρει ότι επιθυμία του είναι να ταφεί στη γενέτειρα του πατέρα του, όπου βρίσκονται ήδη οι γονείς και ο αδελφός του και πως του έχει παραχωρηθεί τάφος που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης επισημαίνει ότι η οικογένειά του διαφωνεί με την επιθυμία του να ταφεί στο Γαλατά Χανίων και γι’ αυτό το λόγο, ανέθεσε στον φίλο του Γεώργιο Αγοραστάκη και στην γραμματέα του Ειρήνη Παρμενίδου «να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες για τον σκοπό αυτό ενέργειες» ώστε να ταφεί όπως εκείνος επιθυμεί.

«Θα ήθελα να ζητήσω και από εσάς, όταν έρθει η ώρα να τους συνδράμετε και να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν, ως αρμόδιος Δήμαρχος, αφού το προαναφερόμενο κοιμητήριο υπάγεται πλέον στον Δήμο Χανίων, ώστε αυτή η τελευταία επιθυμία μου να κατισχύσει οποιασδήποτε αντίθετης και να πραγματοποιηθεί», σημειώνει ο Μίκης Θεοδωράκης στην επιστολή του.

Διαβάστε εδώ την επιστολή: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter