Μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε65 αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας

Μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε65 αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουν θέσει προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση, χωρίς μέχρι στιγμής να πάρουν απάντηση.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας, με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτικών συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία.

Στη σύσκεψη οι αγρότες υπογράμμισαν πως μόνο με τον αγώνα και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους, συζήτησαν την περαιτέρω οργάνωση των κινητοποιήσεων τους και αποφάσισαν να στηθεί μπλόκο την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας Ε65, με τη συμμετοχή αγροτών από όλη τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πάνω από 600 τρακτέρ έχουν ήδη βγει στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συσκέψεις των αγροτικών συλλόγων σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας για την προετοιμασία της κινητοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχουν μπλόκα σε Φθιώτιδα, Πέλλα, Κουλουρα, Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές.

Την εισήγηση στην σύσκεψη έκανε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, που αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που βγάζουν ξανά τους αγρότες στο δρόμο αλλά και στις διεκδικήσεις των αγροτών, κάνοντας λόγο για την αναπλήρωση εισοδήματος, την ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και τις κατώτερες εγγυημένες τιμές.

Πηγή: ΕΡΤ, e-thessalia.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter