Συμφωνία Τραπεζών-Κοντονή

«Μπλόκο» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων έως 300.000 ευρώ

Οι τράπεζες ήρθαν σε συμφωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να εξαιρέσουν από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητα εκτιμώμενης εμπορικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, ανεξάρτητα αν οι ιδιοκτήτες προστατεύονται ή όχι από το νόμο Κατσέλη (εάν δηλαδή το ακίνητο χρησιμοποιείται ως πρώτη κατοικία).

Για τη συμφωνία αυτή η οποία έγινε ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατά πάσα πιθανότητα από τον επόμενη μήνα, Νοέμβριο, ενημερώθηκε και το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τα πιστωτικά ιδρύματα αποφεύγουν να βγάλουν στο σφυρί μικρά ακίνητα και επισπεύδουν κυρίως πλειστηριασμούς ακινήτων μεγάλης αξίας. Οπότε εάν αυτή η τάση οριοθετηθεί έστω άτυπα, είναι κάτι θα απαλλάξει αρκετό κόσμο από το φόβο των πλειστηριασμών. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.