Λογοκρισία του Facebook καταγγέλλει το Golden Dawn Watch

Λογοκρισία του Facebook καταγγέλλει το Golden Dawn Watch

Ποινή ενός μηνός επιβλήθηκε από το Facebook στο Παρατηρητήριο Golden Dawn Watch, στο φόντο της δίκης της εγκληματικής-νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σε δεύτερο βαθμό, στον απόηχο της συνεδρίασης της Τετάρτης στο Εφετείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η διαδικτυακή πλατφόρμα τιμώρησε το Golden Dawn Watch επειδή κατά τη καταγραφή της συνεδρίασης μετέδωσε τη φράση «είμαι ναζί και φασίστας» που ανέφερε ανερυθρίαστος στην αίθουσα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού.

Με άλλα λόγια, το Facebook επέβαλε στο Παρατηρητήριο ποινή ως προς τις αναρτήσεις του επειδή αυτό έκανε ακριβώς για το οποίο έχει συσταθεί εδώ και χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για τις 26 Ιουλίου – «Όχι» στα αιτήματα αποφυλάκισης Λαγού και άλλων τριών κατηγορουμένων

Αναλυτικά η καταγγελία του Golden Dawn Watch:

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι επιβλήθηκε ποινή ενός μηνός από το facebook στο Golden Dawn Watch/Παρατηρητήριο στη Δίκη της Χρυσής Αυγής επειδή μετέδωσε φράση που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, σήμερα 6 Ιουλίου. Επιβλήθηκε δηλαδή ποινή στο Παρατηρητήριο επειδή έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε για να δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία που αφορούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής και να έχει κάθε πολίτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διαρκή και αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.
Θα αξιοποιήσουμε επίσης όλα τα αναγκαία μέτρα για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την πληροφόρηση αυτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter