Μπογδάνος κατά δημοσιογραφίας και ελευθερίας της έκφρασης

Μπογδάνος κατά δημοσιογραφίας και ελευθερίας της έκφρασης

Στο στόχαστρο του πρώην παρουσιαστή και νυν βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου φαίνεται να έχει βρεθεί η δημοσιογραφία και η ελευθερία του λόγου. 

Οι δημοσιογράφοι  Ελευθερία Κουμάντου, Νίκος Μπογιόπουλος και Μαρία Δεναξά δέχτηκαν επίθεση από τον γαλάζιο βουλευτή ο οποίος κάνει μάλιστα και υποδείξεις. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μπογδάνος, χωρίς ούτε καν να κρατάει τα προσχήματα ζήτησε εξηγήσεις από τον «φίλο» όπως τον αποκαλεί σε επόμενο ποστ, δήμαρχο της Αθήνας Κ. Μπακογιάννη και εγκάλεσε τον ίδιο και τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, για αναρτήσεις της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου, από τις συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιφαστιστών στην πλατεία Βικτωρίας.  

Μετά το κύμα συμπαράστασης που στην Ελευθερία Κουμάντοου, ο Κ. Μπογδάνος, είδε ως απειλή τη φράση «μέχρι τέρμα» από μέλος του Ρουβίκωνα στο οποίο μάλιστα έκανε και μήνυση, πράγμα που όπως φαίνεται αρέσει πολύ και στον Θάνο Τζήμερο…

Μετά την Ε. Κουμάντου σειρά είχε ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος δεν αναφέρθηκε στο όνομα του βουλευτή «Ακούω για “φασίστα”. Για “ρουφιάνο”. Για “γλίτσα”. Για “γελοίο”. Για “προϊόν και σύμβολο της παρακμής”. Ολα αυτά είναι σωστά. Βασικά, όμως, το παιδί είναι για λύπηση…». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε πως τον αφορά και ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει.

«Μπογιόπουλε σου τη χαρίζω χρόνια τώρα κυρίως διότι σε λυπάμαι που από παντού σε πετάνε. Όχι πια. Ήρθε και η δική σου ώρα -με όλο το υλικό που μού´χεις αφιερώσει- να καταλάβεις ότι εδώ δεν είναι ΕΣΣΔ κι εσύ δεν είσαι κομισάριος».

Με τον Ν. Μπογιόπουλο να απαντάει: «Μπογδάνε,
αφού μας ομολόγησες δημόσια ότι στον “φασίστα”, στον “ρουφιάνο”, στον “γλίτσα”, στον “γελοίο”, στο “προιόν και σύμβολο της παρακμής”, στον “για λύπηση” της ανάρτησής μου, αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, περιττό να σου πω – τώρα που “ήρθε η ώρα μου” – πόσο… σκιάχτηκα».

Τρίτος στόχος του Νεοδημοκράτη βουλευτή ήταν η Μαρία Δεναξά, η έγκριτη δημοσιογράφος που ζει στο Παρίσι η οποία έγραψε ένα τουιτ για να υπερασπιστεί τους συναδέλφους της και την ελευθερία του Τύπου:

«Η επίθεση στον Νίκο Μπογιόπουλο και την Ελευθερία Κουμάντου, είναι άλλη μια φασιστική επίθεση φίμωσης των δημοσιογράφων και προσπάθεια κατάργησης της δημοσιογραφίας, που τα τελευταία χρόνια εκτός από την κρίση, πλήττεται από τυχοδιώκτες που αυτοπροσδιορίζονται και δημοσιογράφοι».

Ο Μπογδάνος φυσικά και έτρεξε να απαντήσει, με τη Μ. Δεναξά να μην ασχολείται περισσότερο με την περίπτωσή του.

Ο Κ. Μπογδάνος είναι ένας λάτρεις των μηνύσεων, των εξωδίκων, των αγωγών και γενικά των ένδικων μέσων. Φυσικά το Documento δεν λείπει από τη μακριά του λίστα αφού μας έχει αποστείλει εξώδικο για παλαιότερη υπόθεση. 

Ο πρώην παρουσιαστής και γαλάζιος βουλευτής λοιπόν, εκμεταλλευόμενος τη νέα θέση του επιδίδεται σε έναν πόλεμο κατά της δημοσιογραφίας και την ελευθερίας του Τύπου κι της έκφρασης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter