Μπογδάνος: Το εργασιακό καθεστώς επαφίεται στον πατριωτισμό των… εργοδοτών!

Μπογδάνος: Το εργασιακό καθεστώς επαφίεται στον πατριωτισμό των… εργοδοτών!

Αφού τα επιχειρήματά τους τινάχθηκαν στον αέρα, μιλάμε για το νέο εργασιακό νόμο-έκτρωμα η υπερασπιστική τους γραμμή υποχώρησε και ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους…

Ο ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος αφού σε ανάρτησή του στο facebook εκφράζει τις ευχαριστίες του στον έτερο «δήμιο» των εργασιακών δικαιωμάτων, μνημονιακό υπουργό, Γιάννη Βρούτση για τη στάση του στη «διαμάχη του» με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη μας λέει πως το νέο εργασιακό έκτρωμα των Μητσοτάκη και Χατζηδάκη θα κριθεί στην πράξη.

Με μεγαλοπρεπείς φωτογραφίες από το καφενείο της Βουλής και σε μια προσπάθεια να φτιάξει το «αξιοπρεπές» προφίλ του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε άλλη του ανάρτηση μας λέει πως ο νέος νόμος θα κριθεί στην πράξη, λες και οι εργαζόμενοι είναι πειραματόζωα.

Για τα ανοικτά παράθυρα προς τους εργοδότες που αφήνει η κυβέρνηση μέσω των νέων ρυθμίσεων κατά της εργασίας, αν κάτι πάει καλά θα φταίνε οι… εργοδότες…

Και βέβαια ρίχνει και την ακροδεξιά του ρητορεία κατά των εργαζομένων και της αριστεράς αφού ο ίδιος τάσσεται υπέρ της «νομιμότητας». Τα βάζει με το ΠΑΜΕ και το λιμάνι, κλαίει για την ταλαιπωρία των επιβατών, ξεχνά όμως την ταλαιπωρία των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων για 500 και 600 ευρώ…

Και επειδή η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν θέλει κανέναν συνδικαλισμό μιλάει και για φακελάκια των συνδικαλιστών κάτω από το τραπέζι.

Περίεργο, αλλά φακελάκια από αριστερούς δεν ξέρουμε…

Όλη η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου: 

«Πρέπει να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι:
Το νομοσχέδιο αυτό θα κριθεί στην πράξη, την πρώτη κιόλας φορά που κάποιοι θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν τις διατάξεις του με το έτσι θέλω.
Θα κριθεί την πρώτη φορά που κάποιος εργοδότης θα επιχειρήσει να μη καταβάλλει την οφειλόμενη αμοιβή για εργασία. Την πρώτη φορά που θα απαιτήσει από εργαζόμενο να εργαστεί μαύρα και αδήλωτα, εκτός των συμφωνημένων ωρών εργασίας, επιστρέφοντας το δώρο των Χριστουγέννων.
Θα κριθεί την πρώτη φορά που κάποιος εργατοπατέρας επιχειρήσει να κλείσει με το έτσι θέλω μια επιχείρηση χωρίς να έχει κηρυχθεί νομίμως απεργία ή στάση εργασίας. Θα κριθεί την πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ επιχειρήσει να κλείσει ξανά το λιμάνι του Πειραιά προκαλώντας χάος, αναστάτωση και τεράστια ταλαιπωρία σε εργαζόμενους και επιβάτες. Θα κριθεί την πρώτη φορά που αρχισυνδικαλιστές και εργοδοσία επιχειρήσουν να τα βρουν κάτω από τραπέζι με «δωρεές» για συνέδρια και διακοπές.
Εκεί, όσοι πιστεύουμε στη νομοκρατία,
όσοι πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία,
όσοι πιστεύουμε στις περισσότερες επιλογές για εργαζόμενους και εργοδότες, οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter