Μπολσονάρου – Δεν είναι ρατσιστής αλλά του φταίνε και οι μετανάστες στη Γαλλία!

Μπολσονάρου – Δεν είναι ρατσιστής αλλά του φταίνε και οι μετανάστες στη Γαλλία!

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι «είναι ανυπόφορο να ζει κανείς σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας» λόγω των μεταναστών κι επανέλαβε ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι συμβαίνει στη Γαλλία. Είναι απλά ανυπόφορο να ζει κανείς σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας» είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος, σε μια ζωντανή παρέμβασή του στο Facebook.

«Και η αδιαλλαξία (τους) τείνει να συνεχίζει να αυξάνεται. Όσοι πηγαίνουν εκεί κάτω, ο γαλλικός λαός τους υποδέχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε ο Μπολσονάρου.

«Όμως, γνωρίζετε πως είναι αυτοί οι άνθρωποι. Έχουν κάτι μέσα τους. Δεν εγκαταλείπουν τις ρίζες τους και θέλουν να επιβάλουν τον πολιτισμό τους, τα δικαιώματά τους και τα προνόμιά τους» σημείωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιους μετανάστες αναφέρεται.

«Η Γαλλία υποφέρει από αυτό, ένα μέρος του πληθυσμού, ένα μέρος των ενόπλων δυνάμεων, ένα μέρος των θεσμών άρχισε να παραπονιέται για όλο αυτό. Εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο για τη Βραζιλία» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επανέλαβε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Βραζιλίας θα «καταγγείλει και θα ανακαλέσει» το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ, το οποίο υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαρακές του Μαρόκου 160 χώρες, ενώ τη Βραζιλία εκπροσώπευσε η νυν κυβέρνησή της.

«Δυστυχώς, η Βραζιλία, με τον νυν υπουργό Εξωτερικών της, υπέγραψε το Σύμφωνο. Εμείς δεν είμαστε κατά των μεταναστών, όμως πρέπει να έχουμε πολύ αυστηρά κριτήρια για να μπουν στη Βραζιλία. Θα καταγγείλουμε και θα ανακαλέσουμε αυτό το Σύμφωνο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter