Μπολσονάρου για Τούνμπεργκ: «Πώς τα ΜΜΕ δίνουν βήμα σε ένα κακομαθημένο;»

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου τα έβαλε με τη νεαρή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, αποκαλώντας την «κακομαθημένη».

«Η Γκρέτα είπε ότι οι αυτόχθονες πέθαναν επειδή υπερασπίζονταν το δάσος του Αμαζονίου. Είναι εντυπωσιακό πώς μπορούν τα ΜΜΕ να δίνουν βήμα σε ένα κακομαθημένο σαν εκείνη», ανέφερε ο πρόεδρος την Βραζιλίας, χρησιμοποιώντας τη λέξη «Pirralha», την οποία πήρε στη συνέχεια η Τούνμπεργκ, μετονομάζοντας την περιγραφή της στο Twitter.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τούνμπεργκ αναφέρθηκε στον αγώνα των αυτοχθόνων να προστατεύσουν το περιβάλλον στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, στη Μαδρίτη.

«Οι αυτόχθονες στην κυριολεξία δολοφονούνται, επειδή προσπαθούν να προστατεύσουν το δάσος από την παράνομη υλοτομία. Ξανά και ξανά. Είναι ντροπή που ο κόσμος δεν μιλάει γι αυτό», ανέφερε στο Twitter για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.