Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μπομπ Ντίλαν: Σνομπάρει και κινδυνεύει να χάσει τα λεφτά του Νόμπελ

Η σουηδική Ακαδημία προειδοποίησε τον Μπομπ Ντίλαν ότι ο χρόνος πιέζει και έχει περιθώριο μέχρι τις 10 Ιουνίου προκειμένου να εκφωνήσει την "ομιλία αποδοχής" του Νόμπελ Λογοτεχνίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λάβει ποτέ τα χρήματα που συνοδεύουν το βραβείο.

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός δεν παρέστη στην τελετή απονομής των Νόμπελ, στις 10 Δεκεμβρίου και έστειλε μόνο μια "ευχαριστήρια ομιλία". Η Ακαδημία της Σουηδίας, που απονέμει τα βραβεία, αναμένει από τον Ντίλαν την παραδοσιακή "ομιλία αποδοχής", ένα υποχρεωτικό βήμα προκειμένου να λάβει τα 8 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 840.000 ευρώ), το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το βραβείο.

Η ομιλία αυτή, που αποκαλείται και "διάλεξη Νόμπελ", μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή, για παράδειγμα να είναι ένα βίντεο, ή ακόμη κι ένα τραγούδι.

"Δεν είχαμε καμία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπομπ Ντίλαν τους τελευταίους μήνες. Ο Ντίλαν γνωρίζει πάντως ότι η διάλεξη θα πρέπει να δοθεί το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου προκειμένου να λάβει τα χρήματα" ανέφερε η Σάρα Ντάνιους, η γραμματέας της Ακαδημίας στο μπλογκ της. "Το τι θα αποφασίσει, είναι δικό του θέμα", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.