«Μποναμάς» άνω των 60 εκατ. δολαρίων για το εκλογικό επιτελείο του Τραμπ

«Μποναμάς» άνω των 60 εκατ. δολαρίων για το εκλογικό επιτελείο του Τραμπ

Κύμα στήριξης προς τον Ντόναλντ Τραμπ σημειώθηκε εν μέσω Ιανουαρίου, του μήνα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την παραπομπή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αθωώθηκε μέσω της… Γερουσίας (στην οποία έχουν την πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι) και έχει στρέψει μεγάλο μέρος της προσοχής του στην προεκλογική του καμπάνια, τόσο για το χρίσμα του κόμματός του (το οποίο αναμένεται να λάβει με μεγάλη ευκολία) όσο και για τη διαδικασία του Νοεμβρίου. 

Την περίοδο όπου ο Τραμπ διωκόταν, το εκλογικό επιτελείο του συνέχιζε να συγκεντρώνει χρήματα για την καμπάνια του. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου συγκεντρώθηκαν στα ταμεία πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό που οφείλεται εξ’ ολοκλήρου από δωρεές επιφανών και μη υποστηρικτών του. 

«Το επονείδιστο ψεύδος της παραπομπής και το χάος που επικράτησε στις προκριματικές εκλογές το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση για την επανεκλογή του Τραμπ», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπραντ Πράσκεϊλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, 60,6 εκατ. δολάρια μπήκαν στα ταμεία της τον περασμένο μήνα και πλέον διαθέτουν ένα συνολικό ποσόν που ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια.

Συγκρίνοντας τα έσοδα του Τραμπ με εκείνα του κύριου υποψηφίου των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, παρατηρείται μεγάλη διαφορά, καθώς ο Γερουσιαστής του Βέρμοντ συγκέντρωσε για την καμπάνια του 25 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, που ήταν και ο πιο προσοδοφόρος, ως τώρα, μήνας για εκείνον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter