Μπορεί η Ελλάδα έξω από την ΕΕ; Συζήτηση-παρουσίαση βιβλίου την Πέμπτη στο Πάντειο

Μπορεί η Ελλάδα έξω από την ΕΕ; Συζήτηση-παρουσίαση βιβλίου την Πέμπτη στο Πάντειο

Πλήθος ερωτημάτων ανακύπτουν από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων και αφορούν την καθημερινότητά μας και όσα απορρέουν από τη σχέση της Αθήνας με τις Βρυξέλλες.
Η ΕΕ µαστίζεται από τη φτώχεια, την κοινωνική αδικία, τη συρρίκνωση των κοινωνικών και δηµοκρατικών δικαιωµάτων, την άνοδο του ρατσισµού και της ακροδεξιάς, τις εσωτερικές αντιθέσεις και τα διαφορετικά συµφέροντα των ισχυρών κρατών, το ολοένα αυξανόµενο χάσµα ανάµεσα στα ισχυρά και στα λιγότερο αναπτυγµένα κράτη.
Ειδικά για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό η εµπειρία της συµµετοχής στην ΕΕ αποδείχθηκε οδυνηρή. Σε αυτές τις συνθήκες τίθεται µε επίταση το ερώτηµα: «Υπάρχει εναλλακτικός δρόµος; Μπορεί η Ελλάδα εκτός ΕΕ;»
Η εύλογη συζήτηση θα συνεχιστεί από τις σελίδες του βιβλίου στην παρουσίαση του τόμου «Μπορεί η Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης;» από τις εκδόσεις Τόπος και τον Όμιλος Μαρξιστικών Ερευνών σε επιμέλεια του καθηγητή Δημήτρη Καλτσώνη, που θα γίνει στο αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα ΙΙ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (λεωφ. Συγγρού 136), την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στις 19:30.

Θα μιλήσουν:

* Γιάννης Βαβούρας, ομ. καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής, τ. πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
* Θανάσης Αλεξίου, καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
* Γιώργος Καπόπουλος, δημοσιογράφος
* Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου και επιμελητής του βιβλίου.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Καραμπάτσος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter