Μπορεί να χάσει το Όσκαρ ο Κουαρόν; Ναι, αλλά όχι από τον Λάνθιμο

Μπορεί να χάσει το Όσκαρ ο Κουαρόν; Ναι, αλλά όχι από τον Λάνθιμο

Κι όμως λίγες ώρες πριν από την μεγάλη βραδιά των 91ων βραβείων Όσκαρ οι πληροφορίες θέλουν ορατή την πιθανότητα να χάσει ο Αλφόνσο Κουαρόν το ένα από τα δύο μεγάλα Όσκαρ. Όχι όμως από τον Λάνθιμο…

Κι αν στην περίπτωση της καλύτερης σκηνοθεσίας ο μεξικανός μοιάζει να παίζει μόνος του στο γήπεδο (από 1,02 έως 1,10 οι πενιχρές αποδόσεις στην περίπτωση νίκης του «Ρόμα»), στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υπάρχει φως στο τούνελ. Οι μέχρι πρότινος ατσάλινες αποδόσεις του έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ρωγμές και το χαμηλό ποσοστό απόδοσης (1,10-1,15) έχει αρχίσει να ανεβαίνει στο 1,25 με 1,30 ενώ σε κάποιες εταιρείες του εξωτερικού το ποσοστό αγγίζει ακόμη και το 1,80.

Το κακό με την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, παρά τις 10 υποψηφιότητες, είναι ότι φαίνεται να ξεμένει από δυνάμεις λίγο πριν από το μεγάλο φινάλε. Ήδη στην κατηγορία της σκηνοθεσίας έμεινε πίσω κι από τον Σπάικ Λι. ‘Έτσι αν γίνει η τεράστια ανατροπή σςτη συγκεκριμένη κατηγορία ο 62χρονος αφροαμερικανός θα είναι εκείνος ο… ευνοούμενος της Ακαδημίας, καθώς στην συνείδηση των πολλών είναι αδιανόητο το γεγονός πως ο δημιουργός των «Κάνε το σωστό», «Μάλκομ X», «25η ώρα», «Inside man» κ.α. δεν είχε προταθεί ποτέ μέχρι τώρα για το βραβείο σκηνοθεσίας, κάτι που έγινε για πρώτη φορά με την «Παρείσφρηση». Τα «χρωστούμενα» είναι μια προσφιλής για τα μέλη της Ακαδημίας τακτική, που ίσως να έχει εφαρμογή και στη φετινή τελετή.

Όσον αφορά το Όσκαρ της καλύτερης ταινίας, το «Ρόμα» έχει αποκτήσει αντίπαλο και δεν είναι άλλος από το «Πράσινο βιβλίο». Μπορεί ο σκηνοθέτης του φιλμ Μπομπ Φάρελι να απουσιάζει από τη λίστα των σκηνοθετών αλλά πληθαίνουν οι υποστηρικτές φωνές ανάμεσα στους 7.902 εκλέκτορες τελευταία που θέλουν την ταινία του πρώην κωμικού σκηνοθέτη («Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος») να αρέσει περισσότερο από εκείνη του Κουαρόν. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως τα Όσκαρ είναι κυρίως η γιορτή του Χόλιγουντ και πολλοί δηλώνουν ενοχλημένοι στην περίπτωση που μια μεξικανική «τηλεοπτική» (ελέω Netfix) παραγωγή κερδίσει τα χολιγουντιανά στούντιο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, τότε η πιθανότητα να έρθουν τα πάνω κάτω είναι πιο δυνατή από ποτέ. Κι εδώ η «Ευνοούμενη» αναφέρεται ως τρίτη μεταξύ των 8 υποψήφιων ταινιών.     

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter