Μπορεί ο «μαγνήτης για επενδύσεις» να κάψει Βαρυμπόμπη – Θρακομακεδόνες;

Μπορεί ο «μαγνήτης για επενδύσεις» να κάψει Βαρυμπόμπη – Θρακομακεδόνες;

Δεν μπορεί όλα να είναι τυχαία σε αυτή τη χώρα, όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσουν τα «άριστα» παιδιά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάει ο πρωθυπουργός στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2020 μιλάει για επενδύσεις στην περιοχή Ερημίτης και μετά από λίγο καιρό καίγεται η περιοχή. Τυχαίο; Η επιεικέστερη εκδοχή.

Τον περασμένο Φεβρουάριο δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου κάνουν λόγο για την επαναφορά του σχεδίου αποκατάστασης των πρώην βασιλικών κτημάτων του Τατοΐου και για τις μεγάλες δυνατότητες προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων για επενδύσεις στην περιοχή. Μάλιστα γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένη περιοχή. Την ευρύτερη ζώνη Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου για την οποία το Τατόι θα λειτουργήσει ως «διαφημιστική πινακίδα» για την ανάπτυξη ήπιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Τα ρεπορτάζ των φιλικών προ την κυβέρνηση Μέσων αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «πολλοί… μνηστήρες “σκανάρουν” τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη “καθαρή” γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης».

Και χθες παραμονές της «4ης Αυγούστου», ημέρα κατά την οποία μετά τη μεταπολίτευση, μην ξεχνάμε, λαμπάδιαζε η χώρα, η συγκεκριμένη περιοχή έγινε παρανάλωμα πυρός.

Ο μαγνήτης για επενδύσεις έκαψε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες που έδιναν οξυγόνο στην Αθήνα. Μήπως κάποιος εισαγγελέας πρέπει να αναλάβει να ψάξει από που εκπορεύονται όλα αυτά τα «προφητικά» δημοσιεύματα;

Γιατί να μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του πέρασαν από τη Βουλή θανατηφόρες για το περιβάλλον διατάξεις ευνοώντας παντός είδους επενδυτικά σχέδια.

Λέτε να είναι όλα τυχαία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter