Μπορέλ: Κάλεσμα για συνεργασία σε Μπάιντεν και «καρφιά» κατά Τραμπ

Μπορέλ: Κάλεσμα για συνεργασία σε Μπάιντεν και «καρφιά» κατά Τραμπ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει μέσω του blog του την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στον αμερικανικό προεδρικό θώκο, σημειώνοντας ότι η ΗΠΑ είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος και εταίρος της Ένωσης.

«Έχουμε μια μακρά ιστορία συνεργασίας μαζί, με βάση κοινές αξίες», σημείωσε ο Ζόζεπ Μπορέλ για την εκλογή Μπάιντεν, δίχως να παραλείψει την… έμμεση επίθεση προς τον απερχόμενο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ

«Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε για άλλη μια φορά με έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ που δεν μας θεωρεί “εχθρό” ή πιστεύει ότι η ΕΕ έχει “συσταθεί για να εκμεταλλευτεί τις ΗΠΑ” υπογραμμίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ. Προσθέτει ότι “η ΕΕ είναι έτοιμη να αναλάβει το μερίδιό της για τη βελτίωση της συνεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας στη συνέχεια τους άξονες στους οποίους πρέπει να «βαδίσει» η σχέση ΗΠΑ – ΕΕ.

«Για να αποκαταστήσουμε τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ, πρέπει να ξεκινήσουμε τον “κινητήρα”. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να επιστρέψουμε στον πραγματικό διάλογο, να καθιερώσουμε ξανά μια δέσμευση για τη χάραξη κοινών στρατηγικών.

Υπάρχουν πολλοί ακόμη τομείς στους οποίους η ΕΕ και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να συνεργαστούν στην εξωτερική πολιτική: η Ρωσία και η ανατολική γειτονιά, η Λιβύη και η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, τα Βαλκάνια και η Τουρκία/η Ανατολική Μεσόγειος», υπογράμμισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter