Μπόρις Τζόνσον: Δεν υπήρχε καλύτερη έκβαση

Μπόρις Τζόνσον: Δεν υπήρχε καλύτερη έκβαση

H Βρετανία θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου όπως είναι προγραμματισμένο, ακόμη και αν η πλέον πρόσφατη συμφωνία του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες για το Brexit καταψηφιστεί, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου. Δεν υπάρχει καλύτερη έκβαση από αυτήν που θα υποστηρίξω αύριο. Καλώ όλους να φανταστούν αύριο το βράδυ ότι τα ρυθμίσαμε όλα αυτά και σεβαστήκαμε τη βούληση των πολιτών, θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπόρις Τζόνσον για τη συμφωνία με την Ε.Ε.

Σε δηλώσεις του στο ITV, ο Τζόνσον κάλεσε τους βουλευτές να «σκεφτούν έναν κόσμο όπου το εμπόδιο του Brexit, το οποίο έχει παραλύσει την πολιτική ζωή εδώ και τρία χρόνια θα έχει ξεπεραστεί. Η χώρα θα ανασάνει με ανακούφιση».

Τρεις μήνες μετά την άνοδό του στην εξουσία με τη δέσμευση να υλοποιήσει το Brexit πάση θυσία στις 31 Οκτωβρίου, ο Τζόνσον έκανε την έκπληξη και απέσπασε μια συμφωνία ενώ οι διαπραγματεύσεις έδειχναν να βρίσκονται σε τέλμα.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter