Mπόρις Τζόνσον: Lockdown σε όλη τη Βρετανία για ένα μήνα

Mπόρις Τζόνσον: Lockdown σε όλη τη Βρετανία για ένα μήνα

Ένα δεύτερο εθνικό lockdown θα εφαρμοστεί σε όλη την Αγγλία από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με μη απαραίτητα καταστήματα, εστιατόρια, παμπ και εγκαταστάσεις αναψυχής να κλείνουν για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, είπε στους πολίτες πως «έφτασε ο καιρός για περισσότερα μέτρα» τα οποία θα ισχύσουν μέχρι 2 Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες κλήθηκαν να «παραμείνουν σπίτι για όσο δυνατόν περισσότερο», αλλά θα επιτρέπεται να βγαίνουν για εκπαιδευτικούς λόγους, ιατρικά ραντεβού και αγορά απαραίτητων αγαθών.

Η εξωτερική δραστηριότητα θα επιτρέπεται επίσης, με μέλη του ίδιου σπιτιού ή ενός άλλου σπιτιού. Όσοι αφήνουν το σπίτι τους για την φροντίδα ευάλωτων ατόμων ή για αποφυγή τραυματισμού θα εξαιρούνται από τους κανονισμούς. Επίσης θα συνεχίσουν να επιτρέπονται οι υπηρεσίες delivery.

Οι νέοι κανονισμοί, που θα δημοσιοποιηθούν επισήμως την ερχόμενη Τρίτη και πρόκειται να ψηφιστούν στο Κοινοβούλιο της Πέμπτη, προβλέπουν επίσης την ελεύθερη μετακίνηση των παιδιών μεταξύ σπιτιών σε περίπτωση διαζευγμένων γονιών. Σε αντίθεση με το πρώτο εθνικό lockdown του Μαρτίου, τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά, καθώς επίσης βρεφονηπιακές δομές.

Όσοι μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως, καλούνται να το κάνουν αλλά όσοι εργάζονται στη βιομηχανία και τις κατασκευές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης απαγόρευση σε διανυκτερεύσεις και εξερχόμενα διεθνή ταξίδια, εκτός αν πρόκειται για επαγγελματικούς λόγους, ενώ οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί για ιδιωτική προσευχή αλλά όχι για λειτουργίες.

Επιπλέον σημείωσε πως όσοι είναι ηλικίας άνω των 70 ετών ή έχουν προβλήματα υγείας που τους καθιστούν πιο ευάλωτους απέναντι στον ιό θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να περιορίσουν την επαφή τους με άλλους. Ο Τζόνσον δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα λήξουν οι περιορισμοί, προσθέτοντας πως θα εξαρτηθεί από την σοβαρότητα του ρυθμού μεταδοτικότητας του ιού σε διαφορετικές περιοχές της Αγγλίας.

Πηγή: Guardian, lifo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter