Μπόρις Τζόνσον: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Μπόρις Τζόνσον: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ξεκίνησαν να ψηφίζουν επί της πρότασης μομφής που υποβλήθηκε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τουλάχιστον 145 από τους 359 βουλευτές των Συντηρητικών έχουν δημοσίως εκφράσει τη στήριξή τους στον Βρετανό πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται πως αρκούν επομένως 180 ψήφοι προκειμένου να απορριφθεί η πρόταση. Πρόκειται για μια μυστική ψηφοφορία η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ενώ τα  αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 22.00 (ώρα Ελλάδας).

Η ψηφοφορία έχει έντονο συμβολικό βάρος και αυτό γιατί μεταξύ άλλων σημαίνει την κορύφωση της βρετανικής πολιτικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται επίσης πως η πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού προήλθε από τους κόλπους του ίδιου του του κόμματος.

Τέλος αν απορριφθεί η πρόταση μομφής, ο Μπόρις Τζόνσον, δεν θα απειληθεί από νέα πρόταση μομφής για έναν χρόνο, μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2024, βάσει του βρετανικού κανονισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter