Μποτσουάνα: Διεθνής κατακραυγή για το θάνατο 350 ελέφαντων

Μποτσουάνα:  Διεθνής κατακραυγή για το θάνατο 350 ελέφαντων

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί ο μυστηριώδης θάνατος 350 ελαφάντων στη βόρεια Μποτσουάνα τους τελευταίους δύο μήνες. Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα συνεχίζει τις έρευνες.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί ο μυστηριώδης θάνατος 350 ελαφάντων στη βόρεια Μποτσουάνα τους τελευταίους δύο μήνες. Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα συνεχίζει τις έρευνες.

“Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που συνέβη στους ελέφαντες εδώ και πολύ καιρό”, δήλωσε στο ABC News, ο Δρ Niall McCann, συνιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού National Park Rescue στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Εκτός από την ξηρασία τη δεκαετία του 1970 δεν ξέρω για ένα τόσο μεγάλο θάνατο».

“Μέχρι σήμερα έχουμε επαληθεύσει 275 σφάγια από τα 356 που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στην περιοχή βόρεια του Δέλτα του Οκαβάνγκο”, δήλωσε ο Δρ Mmadi Reuben, επικεφαλής κτηνίατρος του Τμήματος Άγριας Ζωής και Εθνικών Πάρκων της Μποτσουάνα. Ο δολοφόνος θα μπορούσε να είναι ένα φυσικό παθογόνο, ή δηλητήριο, δήλωσε ο Δρ Rubean στο ABC News, αλλά, “Η λαθροθηρία έχει αποκλειστεί καθώς τα σφάγια βρέθηκαν ανέπαφα.”

Κάνουμε βήμα προς βήμα την εξάλειψη των πιθανών αιτιών θνησιμότητας “, εξήγησε.” Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καταφέρει να αποκλείσουμε τη δηλητηρίαση ή κάποια μολυσματική ασθένεια. Το διαγνωστικό σχέδιο περιλαμβάνει δοκιμές για γνωστές πιθανές αιτίες καθώς και νέα παθογόνα. “

“Τρία εργαστήρια στη Ζιμπάμπουε, τη Νότια Αφρική και τον Καναδά έχουν ξεκινήσει την  επεξεργασία των δειγμάτων που ελήφθησαν από τους νεκρούς ελέφαντες”, δήλωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων, Διατήρησης και Τουρισμού σε γραπτή δήλωση την Πέμπτη.

Πηγή: abcnews.go.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter