Μπούγας: Δεν μας αιφνιδίασαν οι Τούρκοι, εμείς τους αιφνιδιάσαμε…

Μπούγας: Δεν μας αιφνιδίασαν οι Τούρκοι, εμείς τους αιφνιδιάσαμε…

«Αντί να αιφνιδιαστούμε, αιφνιδιάσαμε, όπως στον Έβρο, διότι ήμασταν απολύτως έτοιμοι…» ισχυρίστηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού από τη Βουλή εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης, ο Γιάννης Μπούγας διατύπωσε την άποψη ότι η χώρα μας δεν αιφνιδιάστηκε από τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, αλλά αντιθέτως εμείς ήμασταν αυτοί που αιφνιδιάσαμε τους γείτονες.

Εντύπωση προκάλεσε δε η μομφή που απηύθυνε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ενισχύσει την εθνική ενότητα, παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τρις κατά την τοποθέτησή του ότι θεωρεί αυτονόητη την ύπαρξη σχεδίου απάντησης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, η οποία θα είναι ανάλογη με αυτή που δόθηκε το 2018 κατά την απόπειρα παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων από το τουρκικό ερευνητικό «Μπαρμπαρός».

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο, ο Γ. Μπούγας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και για την εκκωφαντική απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή. «Η κυβέρνηση δεν φυγομαχεί. Σέβεται το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» απάντησε στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter