«Μπουγιουρντί» στη μεσαία τάξη εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

«Μπουγιουρντί» στη μεσαία τάξη εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

Την επαναφορά των ασφαλιστικών κλάσεων με αυξημένη, σε σχέση με τις υπάρχουσες, ελάχιστη μηνιαία εισφορά εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η αύξηση της μηνιαίας ελάχιστης εισφοράς προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η μείωση των εισφορών για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. Επί της ουσίας πρόκειται για μία εισήγηση προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας από τα μέλη της ομάδας που έχει αναλάβει την αναδημιουργία του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ασφαλισμένος θα μπορεί να μένει στην χαμηλή ασφαλιστική κλάση και να πληρώνει χαμηλές εισφορές, κάτι που θα μεταφραστεί αργότερα σε χαμηλότερη σύνταξη. 

Η πρόταση που «έπεσε» στο τραπέζι είναι, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιλαμβάνει αύξηση που αφορά περίπου το 83% των ελεύθερων επαγγελματιών. Σε αυτό το μήκος κύματος, οι εισφορές που αναλογούν στην κατώτατη ασφαλιστική κλάση θα πρέπει να αυξηθούν. 

Σήμερα ανέρχονται σε 185,18 ευρώ τον μήνα και εξετάζεται η αύξησή τους σε 220 ή 230 ευρώ μηνιαία. Αναλόγως, θα διαμορφωθούν οι επόμενες δύο κλίμακες με μία αύξηση της τάξης των 35-45 ευρώ τον μήνα που μεταφράζεται σε 420-540 ευρώ ετησίως.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter