Μπουλντόζες, μπουλντόζες παντού από τη ΝΔ

Μπουλντόζες, μπουλντόζες παντού από τη ΝΔ

Μπουλντόζες στο Ελληνικό, μπουλντόζες στον τουρισμό. Και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τα καλολαδωμένα από αυτήν Μέσα Ενημέρωσης το προπαγανδίζουν σε βαθμό «Βόρειας Κορέας».

Στον τουρισμό πραγματικά η πολιτική του Θεοχάρη καταλήγει σε ένα μεγαλειώδες φιάσκο, τόσο μπορεί να έρθουν πολύ λιγότεροι τουρίστες και από το δυσμενέστερο σενάριο των εκτιμητών. Ειδικά για την οικονομία οι προσδοκίες έχουν προσγειωθεί απότομα όπως απότομα έχουν μικρύνει και οι προσδοκίες για την ολική ανάκαμψη, που πλέον την εκτιμούν από το 2024 και μετά.

Στην υπόθεση «Ελληνικό» η κυβέρνηση, πρωθυπουργός και ο υπουργός «αποεπενδύσεων» Αδωνης Γεωργιάδης προσπαθούν να διασώσουν ότι σοβαρότητα τους έχει απομείνει προβάλλοντας κατεδαφίσεις κτιρίων με κρατικά χρήματα ως το ξεκίνημα της «μεγαλειώδους» επένδυσης που υποτίθεται σαμποτάριζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η χθεσινή μάλιστα παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο των κατεδαφίσεων με δύο εκσκαφείς πίσω να γκρεμίζουν ένα κτίριο που με τις σύγχρονες μεθόδους με δυναμίτη θα είχε πέσει σε λίγα δευτερόλεπτα μόνο ως κακοπαιγμένο διαφημιστικό του ’50 μπορεί να εκληφθεί.

Σε μια περίοδο που η περιβαλλοντική και οικονομική κρίση πλήττουν με σφοδρότητα τη χώρα μας μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί κάποιος να πάρει τα κυβερνητικά πανηγύρια για ένα φαραωνικό έργο για το οποίο υπάρχουν χιλιάδες ενστάσεις και εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.

Ένα έργο στην χιλιολαβωμένη Αττική που οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας από την αντιπαροχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και φτάνοντας μέχρι σήμερα δεν άφησαν τετραγωνικό μέτρο άκτιστο.

Ένα έργο που ακόμη και η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο δεν αναφέρεται στις χθεσινές κατεδαφίσεις των πέντε από τα σχεδόν 900 κτίρια που υπάρχουν στο οικόπεδο των 3.500 στρεμμάτων καθώς γνωρίζει ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να λυθούν εκκρεμότητες όπως η τελεσιδικία 4 αιτήσεων ακύρωσης, η διανομή του δικαιώματος κυριότητας μεταξύ των συνιδιοκτητών, η μεταβίβαση στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. των εμπράγματων δικαιωμάτων επί του Ακινήτου, η χορήγηση άδειας λειτουργίας καζίνο εντός του Ακινήτου και η δικαστική ωρίμανση του Ακινήτου.

Μετά την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την ύφεση να κάνει την εμφάνισή της από το τέλος του 2019 σε μια οικονομία που έτρεχε με ανάπτυξη με 2,8% όταν παρέλαβε τη χώρα από την κυβέρνηση Τσίπρα τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς, τα οικονομικά μη-μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού την αποτέλειωσαν. Κάτι που συνεχίζεται και σήμερα με αποτέλεσμα το τοπίο που θα υπάρξει το φθινόπωρο θα είναι αυτό μιας έρημης χώρας. Τι είχα Γιάννη, τι είχες πάντα με τις κυβερνήσεις της Δεξιάς για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter