Μπουρλά: Πιθανόν να χρειαστούμε και τέταρτη δόση νωρίτερα από το αναμενόμενο

Μπουρλά: Πιθανόν να χρειαστούμε και τέταρτη δόση νωρίτερα από το αναμενόμενο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτη δόση για καλύτερη προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον άφησε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, καθώς μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν πως η Όμικρον μπορεί να εξασθενεί τα προστατευτικά αντισώματα που δημιουργούνται από το εμβόλιο.

Με την εκστρατεία χορήγησης της τρίτης δόσης να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο επικεφαλής της Pfizer ανέφερε πως περιμένει να δει δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις, ειδικά για την Όμικρον.

«Όταν θα έχουμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Όμικρον καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Συνεχίζοντας, νομίζω ότι θα χρειαστούμε και μια τέταρτη δόση», είπε ο κ. Μπουρλά σε εκπομπή του CNBC, προσθέτοντας ότι τα απαιτούμενα δεδομένα θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Μπουρλά είχε προηγουμένως προβλέψει ότι θα χρειαζόταν μια τέταρτη δόση 12 μήνες μετά την τρίτη. «Με το Όμικρον πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να το χρειαστούμε πιο γρήγορα», είπε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer είπε ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να λάβουν όλοι τρίτη δόση για το χειμώνα.

«Μια τρίτη δόση θα δώσει πολύ καλή προστασία πιστεύω», είπε ο Μπουρλά ο οποίος πρόσθεσε ότι οι θεραπείες από του στόματος όπως το αντιικό χάπι της Pfizer, το Paxlovid, θα βοηθήσουν στην πρόληψη των νοσηλειών και στον έλεγχο του Covid κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Pfizer δημοσίευσε ευρήματα από μια αρχική εργαστηριακή μελέτη που έδειξε ότι δύο δόσεις εμβολίου είχαν μικρότερη ικανότητα να καταπολεμήσουν την Όμικρον σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές του ιού, ενώ η τρίτη δόση βελτίωσε σημαντικά την προστασία, αδρανοποιώντας το στέλεχος. Τα ευρήματα βασίστηκαν στα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από γιατρούς στη Νότια Αφρική στις αρχές της εβδομάδας.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ήταν μια πρώιμη εργαστηριακή μελέτη, βασίστηκε σε ένα αντίγραφο της μετάλλαξης Όμικρον που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο. Οι ερευνητές εξακολουθούν να λένε ότι πρέπει να μάθουν ακόμα περισσότερα, για να κατανοήσουν τη συμπεριφορά της νέας μετάλλαξης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter