Μπουρνούς: Ένα πρωτοβρόχι βούλιαξε στις λάσπες τα σχέδια της ΝΔ στο Καρά Τεπέ παρά τις προειδοποιήσεις

Μπουρνούς: Ένα πρωτοβρόχι βούλιαξε στις λάσπες τα σχέδια της ΝΔ στο Καρά Τεπέ παρά τις προειδοποιήσεις

Για «ιδεοληπτική άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποσυμφορήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή την επιδείνωση των συνθηκών στο Καρά Τεπέ από τη χθεσινή δυνατή βροχή.

«Ένα φθινοπωρινό πρωτοβρόχι στη Λέσβο ήταν αρκετό για να βουλιάξει στις λάσπες το νέο Κέντρο του Καρά Τεπέ που στεγάζει 7.500 αιτούντες άσυλο», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Μπουρνούς, τονίζοντας ότι «ο κ. Μηταράκης αγνόησε προκλητικά τις προειδοποιήσεις για την ακαταλληλότητα του σημείου και τους υγειονομικούς κινδύνους, ενώ είχαν επισημανθεί και κραυγαλέες παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας». «Αγνοήθηκε επίσης η εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι υπηρεσίες του υπουργείου του για το πώς πρέπει να στήνονται οι καταυλισμοί για να μη βουλιάζουν στις λάσπες με την πρώτη βροχή. Ο κ. Μηταράκης και οι μετακλητοί του διοικούν στο πόδι και αυτοσχεδιάζουν στις πλάτες χιλιάδων ανθρώπων και ενός ολόκληρου νησιού», πρόσθεσε.

«Η ιδεοληπτική άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποσυμφορήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για να μην στενοχωρήσει την εκλογική πελατεία της στην ηπειρωτική Ελλάδα, μαζί και η ύποπτη απροθυμία της να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετεγκαταστάσεις προσφύγων στα κράτη-μέλη, οδηγούν από τη μια καταστροφή στην άλλη», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Οι ιδεοληψίες τους βουλιάζουν στις λάσπες, το πρόβλημα είναι ότι παρασύρονται και οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων»

Διαβάστε επίσης: Καρά Τεπέ: Το «επιτελικό» αφήγημα «βούλιαξε» με την πρώτη βροχή (Photos)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter