Μπουρνούς: Επέστρεψε με άδειο καλάθι ο Γεραπετρίτης – Υφυπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Αυγενάκης

Μπουρνούς: Επέστρεψε με άδειο καλάθι ο Γεραπετρίτης – Υφυπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Αυγενάκης

Ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος αποτελεί πλέον τον «εκλεκτό» του πρωθυπουργού όσον αφορά τις συναντήσεις με τους ποδοσφαιρικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπουρνούς στηλιτεύει τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά το ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζοντάς τους ως «αλλοπρόσαλλους». Επίσης, κάνει λόγο για την «εξαφάνιση» του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος μετατράπηκε σε «υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου», αλλά και για το γεγονός πως οι επαφές του Γιώργου Γεραπετρίτη στην Ελβετία με αξιωματούχους της FIFA και της UEFA δεν έφεραν κάποιο απτό αποτέλεσμα.

«Οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται και σε διεθνές επίπεδο. Κι αυτά έπειτα από μια επαίσχυντη τροπολογία, η οποία ούτως ή άλλως βρίσκεται στον αέρα, αφού δεν υπερισχύει του πειθαρχικού πλαισίου της ΕΠΟ και άλλωστε καταδικάστηκε και από όλες τις πλευρές.

Μετά την εξαφάνιση και τη μετατροπή του Υφυπουργού Αθλητισμού σε Υφυπουργό Άνευ Χαρτοφυλακίου, αφού αποκλείστηκε από τις συναντήσεις της κυβέρνησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες, ο κ. Γεραπετρίτης γύρισε με άδειο καλάθι από την Ελβετία και προσπαθεί τώρα να το γεμίσει με άστοχες δηλώσεις και με εξαγγελίες για ακόμα πιο αλλοπρόσαλλους χειρισμούς στη συνέχεια.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον γραμματίων που λήγουν και στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κατόχων τους μετεκλογικά, προβαίνει στη μια άστοχη κίνηση μετά την άλλη, προκαλώντας χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, συνειδητοποιώντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προσπαθεί να διώξει την ευθύνη από πάνω της.

Αυτή δεν είναι μια υπεύθυνη στάση και σε κάθε περίπτωση δεν οδηγεί στην εξομάλυνση της κατάστασης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουρνούς.

Μυστικά & Documento

12/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter