Μπουρνούς για Αυγενάκη: «Προσπαθεί να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια»

Μπουρνούς για Αυγενάκη: «Προσπαθεί να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια»

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στήριξη του αθλητισμού στην εποχή μετά την πανδημία. 

Στις δηλώσεις του ο βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, άσκησε δριμεία κριτική για τα έργα και τις ημέρες του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Η δημιουργία του μητρώου των αθλητικών σωματείων είναι χρήσιμη, όμως ο χρόνος και η προχειρότητα που δημιουργήθηκε, δημιουργούν σκιές για τις προθέσεις του Αυγενάκη. Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του ακυρώνει όλους τους αρμόδιους φορείς. Υποδεικνύει τον τρόπο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, πετάει διατάξεις στο καλάθι των αχρήστων και φανερώνει τις προθέσεις του.

Είδαμε συναντήσεις των Big4, διαπραγματεύσεις με διεθνείς ομοσπονδίες. Και πού καταλήξαμε; Να μεγαλώνει η ανωμαλία λόγω των μεθοδεύσεων του υφυπουργού. Έγιναν όλες οι πολυδιαφημισμένες συναντήσεις και καταλήξαμε πάλι να προσπαθεί να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια προς το κόμμα του, για τη βοήθεια που δέχτηκε το κόμμα του, να λειτουργεί κατά το δοκούν. Είναι καλές οι επικοινωνιακές φιέστες, αλλά για τον κόσμο του αθλητισμού, τα ερασιτεχνικά σωματεία, τους εργαζομένους, είναι μία πολιτική πολύ παλαιάς κοπής, πολιτική μαυρογιαλουρισμού. Οι αυξομοιώσεις στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών παίζουν μαυρογιαλουρικό ρόλο. Ο κ. Αυγενάκης πάγωσε τις διατάξεις του νομοσχεδίου Βασιλειάδη για τις εκλογές στις ομοσπονδίες, επικαλούμενος την ασφάλεια και το δίκαιο, αλλά τινάζει στον αέρα τις διαδικασίες κι έχει φέρει εναντίον του ιστορικές ομοσπονδίες που δεν αποδέχονται να χειραγωγηθούν. Από εμάς ο κ.Αυγενάκης δεν πρόκειται να βρει συναίνεση έτσι όπως οδηγεί το κάρο του ελληνικού αθλητισμού στη λάσπη.

Ήρθε στο αθλητικό του νομοσχέδιο να μας μιλήσει για τον αγώνα της κυβέρνησης κατά της βίας. Βλέπετε εσείς να βελτιώνονται τα πράγματα; Εγώ κάθε μέρα βλέπω να χειροτερεύουν. Προ κορονοϊού, αλλά και μετά το lockdown. Βλέπω στα σόσιαλ μίντια τι γίνεται, να βυθίζεται η κατάσταση πιο βαθιά στο βούρκο. Που είναι η κυβέρνηση, η ηγεσία του Αθλητισμού, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Εμείς δεν μπορούμε να συναινούμε σε αυτή την πολιτική. Όχι μόνο με αφορμή τις εκλογές στις ομοσπονδίες, όπου ο Αυγενάκης θέλει να χειραγωγήσει τα πάντα».

Στην συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ: «Σε σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ η Πολιτεία προχώρησε σε συμφωνίες με τις διεθνείς Ομοσπονδίες, με την FIFA / UEFA και πρέπει να τις τηρήσει για να μην εκθέτει την χώρα. Η διενέργεια των εκλογών προτού αποχωρήσει το ξένο κλιμάκιο εξασφαλίζει μία κανονικότητα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται προσχηματικά το μητρώο για απόδοση δικαιώματος ψήφου. Δεν συμφωνούμε με την κομματική χειραγώγηση εκλογών Ομοσπονδιών. Δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω σε μαύρες εποχές όπως ήταν παλιά η διαχείριση των κωδικών από τον ΟΠΑΠ και η διαχείριση των κονδυλίων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter