Μπουρνούς: «Η κανονικότητα άργησε μια μέρα... και κάτι μήνες στον επαγγελματικό αθλητισμό»

«Η κανονικότητα άργησε μια μέρα... και κάτι μήνες» σχολίασε σε.δήλωσή του ο Αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού για θέματα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τα τεκταινόμενα τις τελευταίες ημέρες στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Στη δήλωσή του ο Γ. Μπουρνούς αναφέρεται στην έξαρση φαινομένων οπαδικής βίας, με τελευταίο την δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και αθλητικής λεκτικής βίας προερχόμενης από χείλη παραγόντων του αθλητισμού και ειδικότερα του επαγγελματικού.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Με, όχι και τόσο, έκπληξη παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια έξαρση φαινομένων οπαδικής βίας, με τελευταίο την δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και αθλητικής λεκτικής βίας προερχόμενης από χείλη παραγόντων του αθλητισμού και ειδικότερα του επαγγελματικού. Τα δώρα της κυβέρνησης με την υπερμειωμένη φορολογία στα επαγγελματικά συμβόλαια των παικτών, οι δημόσιες σχέσεις, οι χαμογελαστές φωτογραφίες και τα επικοινωνιακά νομοθετήματα, όπως ο πρόσφατος αθλητικός νόμος, δεν φαίνεται να φέρνουν αποτελέσματα.

Η σιωπή, το κρυφτό και η έλλειψη ανάληψης ουσιαστικών πρωτοβουλιών από τον υφυπουργό Αθλητισμού για την εκτόνωση της διαμορφούμενης τραγικής κατάστασης στο Αθλητισμό, οδηγούν, αφενός, στη πλήρη απαξίωση της προσπάθειας ομαλοποίησης της προηγούμενης περιόδου και, αφετέρου, σε μια χαοτική κατάσταση με καταστροφικά αποτελέσματα. Η πολυδιαφημιζόμενη "κανονικότητα", που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να έρθει ούτε με την ομιχλώδη και αντιβαίνουσα το δίκαιο του ανταγωνισμού ιδιοκτησία της συνδρομητικής πλατφόρμας κάλυψης ποδοσφαιρικών αγώνων από ιδιοκτήτη ΠΑΕ, ούτε με την απαξίωση του VAR, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη, αλλά και ούτε με την εκτεταμένη ατιμωρησία αυτών που τραυματίζουν τον ελληνικό αθλητισμό.

Σε όλη αυτή την κλιμακούμενη κατάσταση ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι απών και κρυπτόμενος, ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.