Μπουτάρης: Μεταξύ μας κανένας δεν θέλει εκλογές

Μπουτάρης: Μεταξύ μας κανένας δεν θέλει εκλογές

Στο στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και δήλωσε: «Κανένας δεν θέλει εκλογές, ούτε οι δανειστές, ούτε ο κόσμος και άλλη δουλειά δεν είχαμε από να πηγαίνουμε όλο σε εκλογές».

Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι καλώς ο πρωθυπουργός έδωσε το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά διαφώνησε με τον τρόπο, επειδή έκανε «ζαβολιά»στους δανειστές, και συμφώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η λιτότητα και αν δεν αλλάξει λογική η Ε.Ε. είναι «επικίνδυνη»για την ίδια την ύπαρξη της.

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι έχει πολύ δύσκολο έργο, γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο είδος της δεξιάς θέλει να οργανώσει και τον χαρακτήρισε «εξαιρετικό», ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι δεν τον ψηφίζει.

«Μέχρι εκατό χρονών θα είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης» ήταν η απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο, Σταύρο Καλαφάτη, που χθες, από τη συχνότητα του “Πρακτορείου 104,9 FM”, εξέφρασε την εκτίμηση πως το 2019 κλείνει ο κύκλος Μπουτάρη στη δημαρχία και συμπλήρωσε: «Εγώ για να γίνω 100 χρονών θέλω άλλα 25 χρόνια. Μπορεί ο Σταύρος να είναι 25 χρόνια υποψήφιος, αλλά δήμαρχος θα είμαι εγώ».

«Μεταξύ μας κανένας δεν θέλει εκλογές. Ίσως ο μόνος που θέλει να απαλλαγεί από το βάρος που έχει στο κεφάλι του είναι ο Τσίπρας. Κανένας δεν θέλει εκλογές. Ούτε οι δανειστές θέλουν εκλογές, ούτε ο κόσμος θέλει εκλογές. Άλλη δουλειά δεν είχαμε, όλο σε εκλογές θα πηγαίνουμε”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στην εκλογολογία, με αφορμή τη χορήγηση επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και πρόσθεσε: “Η ιστορία είναι ότι πρέπει μια και έχουμε μια υποχρέωση προς τους δανειστές μας-δεν εξετάζω αν όλη αυτή η υποχρέωση η οποία βασίζεται στη γερμανική νοοτροπία είναι σωστή ή όχι-αυτή είναι όμως. Αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί έχουν και το καρπούζι, αυτοί δίνουν τα λεφτά, αυτοί βάζουν τους όρους. Δεν συμφωνώ με την πρακτική που εφάρμοσε ο Τσίπρας. Μπορούσε κάλλιστα να το διαπραγματευθεί. Να πει παιδιά ως εδώ, ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, που λέμε, πρέπει κάτι να δώσουμε. Το έκανε μονομερώς. Όταν είσαι σε μια συζήτηση με τους δανειστές σου δεν κάνεις πράγματα μονομερώς. Ζαβολιά έκανε. Και χάρη του έκαναν…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter