Μπράβο Κυριάκο, σου έδωσε συγχαρητήρια και η Χρυσή Αυγή…

Μπράβο Κυριάκο, σου έδωσε συγχαρητήρια και η Χρυσή Αυγή…

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να «ξεπλύνουν» τη Χρυσή Αυγή. Από την αλήστου μνήμης «θεωρία» των δύο άκρων που λάνσαρε η κυβέρνηση Σαμαρά όταν, μετά τη δολοφονία Φύσσα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι… υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, μέχρι τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που πρότεινε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού. 

Έκτοτε πολλά ακόμα έχουν γραφτεί και ακουστεί στο ίδιο μήκος κύματος, ακόμα και από άτομα και πολιτικούς χώρους με διακηρυγμένη ευαισθησία προς το νεοφασιστικό φαινόμενο.

Όμως τέτοιο «πλυντήριο» σαν αυτό που έστησε για τη νεοναζιστική συμμορία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο Politico, δεν έχει ξαναϋπάρξει τα τελευταία χρόνια.

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια», ήταν η αναφορά του προέδρου της ΝΔ που, «κλείνοντας το μάτι» στους νεοναζί (και τους ψηφοφόρους τους;) αθώωσε την ακροδεξιά βία.

Τι κι αν ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής δικάζεται με την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης; Τι κι αν από το 2012 (αλλά και νωρίτερα) έχουν καταγραφεί δεκάδες επιθέσεις των Ταγμάτων Εφόδου κατά μεταναστών αλλά και ντόπιων των οποίων οι πολιτικές απόψεις και δραστηριότητα, το χρώμα, το ντύσιμο, ακόμα και οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν άρεσαν στα «παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια» του Μιχαλολιάκου; Τι κι αν ακόμα και σήμερα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη, εξακολουθούν να καταγράφονται ρατσιστικές επιθέσεις όπως πρόσφατα στον Ασπρόπυργο; Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλα αυτά δεν υπάρχουν, υπάρχει μόνο η «αριστερή βία».

Πανηγυρίζει η Χρυσή Αυγή

Η «αθώωση» της ακροδεξιάς βίας έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τη Χρυσή Αυγή, καθώς φαίνεται ότι δε της προσφέρει μόνο επικοινωνιακή «ανάσα» αλλά και πολιτική νομιμοποίηση την ίδια στιγμή που «στριμώχνεται» στο δικαστήριο.

Μάλιστα ο Κυριάκος κατάφερε και ένα επικό επικοινωνιακό «αυτογκόλ», επιτρέποντας στους νεοναζί να κάνουν λόγο για την «κλίκα Σαμαρά-Δένδια-Βορίδη» που έστησαν τη «σκευωρία» για τη δίωξη της ΧΑ.

«Σε μια σαφέστατη ομολογία που καταρρίπτει πλήρως τις θεωρίες περί “ρατσιστικής βίας” της Χρυσής Αυγής, πάνω στις οποίες “πάτησε” η κλίκα Σαμαρά-Δένδια-Βορίδη και “λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων”, για να στήσει την πρωτοφανή στα χρονικά σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο γνωστό περιοδικό “Politico”», πανηγυρίζει στον ιστότοπό της η Χρυσή Αυγή.

Δίνοντας μάλιστα τα εύσημα στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης η νεοναζιστική οργάνωση συνεχίζει:

«Ιδού η μεγάλη αλήθεια που είπε ο Μητσοτάκης – και μπράβο του: “Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους…”».

Θύελλα αντιδράσεων

Την οξεία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα του Politico, σύμφωνα με τις οποίες η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας, είναι «σαν να μην υπάρχει»…

«Για λίγες ψήφους από τα ακροδεξιά, ο κ. Μητσοτάκης ξεχνάει όχι μόνο τις επικλήσεις περί φιλελευθερισμού, αλλά ακόμα και τις βασικές αξίες της δημοκρατίας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ξεπερνούν κάθε όριο ξεπλύματος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, και, μάλιστα, ενώ συνεχίζεται ακόμα η δίκη της».

«Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η ΧΑ ‘είναι σαν να μην υπάρχει’, ενώ, παρά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, αντιφασίστες, ‘τα τελευταία χρόνια η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερά’» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα «συγχαρητήρια» της Χρυσής Αυγής δεν άφησαν «απαθή» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, είτε έχει πάθος για εξουσία(…), είτε φοβάται τι θα βγάλουν οι δικαστές για τα σκάνδαλα.

Σημειώνει μάλιστα πως ο Μπαλτάκος φαίνεται “πρόσκοπος” μπροστά του.

Την ανάρτηση ενισχύει και με φωτογραφία από τη σελίδα της Χρυσής Αυγής που “επιχαίρει” για τις δηλώσεις Μητσοτάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλοι χρήστες του twitter, σχολιάζουν το “ξέπλυμα” του νεοναζιστικού μορφώματος. 

https://twitter.com/kperifanos/status/879480449797697536

https://twitter.com/nikosalepis/status/879636809147445248

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter