Μπράντον Ρας: Ένας γεννημένος νικητής “οδηγεί” την Λάρισα! (πίνακες)

Μπράντον Ρας: Ένας γεννημένος νικητής “οδηγεί” την Λάρισα! (πίνακες)

Ένας πρωταθλητής του NCAA και του NBA με σπουδαία καριέρα στον “μαγικό κόσμο”, αλλά και πολλά προβλήματα τραυματισμών που τον άφησαν πίσω, έχει έρθει να αγωνιστεί στην Ελλάδα με την φανέλα της Λάρισας και να της εμφυσήσει το πνεύμα του… νικητή.

Του Στέλιου Τορομανίδη/ info@eurohoops.net

Είναι κάτι παραπάνω από “πολυτέλεια” για την ομάδα της Θεσσαλίας να έχει στην σύνθεση της έναν κάτοχο του “δαχτυλιδιού” με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το 2015 και ένα πρώην τροπαιούχο NCAA με το Κάνσας το 2008.

Ο Μπράντον Ρας υπέγραψε συμβόλαιο στην Λάρισα στις 21 Νοεμβρίου 2019 και έχει προλάβει να πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην Basket League. Όταν συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλίας αυτή είχε δυο νίκες σε εννιά αγώνες. Έπειτα από τέσσερα ματς με αυτόν στο ρόστερ τους, οι Θεσσαλοί τρέχουν ένα 2-2 ρεκόρ έχοντας “ξεκολλήσει” από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, με αποτέλεσμα να ‘βλέπουν” με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον στην φετινή Α1!

Μάλιστα στο αποψινό (28/12) εκτός έδρας παιχνίδι τους απέναντι στο Λαύριο πέτυχαν σπουδαία επικράτηση με 98-78 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμερικανός φόργουορντ που είχε 30 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Πως βρέθηκε στην Ελλάδα

Πάμε όμως να δούμε ποιος είναι ο παίκτης που έχει στρέψει πάνω του τα βλέμματα. Πρόκειται για έναν καλαθοσφαιριστή με εννεαετή καριέρα στο NBA μετρώντας 481 αγώνες και 6,8 πόντους μέσο όρο. Μεταξύ των επιτευγμάτων του και το πρωτάθλημα με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το 2015. Μόνο και μόνο η συμμετοχή του στην υπερομάδα των Κάρι, Τόμπσον και Γκριν λένε πολλά για την ποιότητα ενός παίκτη που ενδεχομένως; εν θα ερχόταν στην Ελλάδα αν δεν αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Η αρχή έγινε το 2007 στο κολέγιο όταν και έχασε τα ντραφτ εκείνης της σεζόν. Παρόλα αυτά, ήταν για… καλό του, καθώς την επόμενη σεζόν πήρε το NCAA και αμέσως μετά επιλέχθηκε στο Νο 13 της “λοταρίας” από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Έγινε ανταλλαγή στους Ιντιάνα Πέισερς με τους οποίους έπαιξε εξαιρετικά για τρεις αγωνιστικές περιόδους πριν μετακομίσεις στο Γκόλντεν Στέιτ.

Το 2012 ήρθε ο δεύτερος τραυματισμός του που τον πήγε ακόμα πιο πίσω. Δεν τα έβαλε κάτω και επανήλθε στην δράση με τους Γιούτα Τζαζ την σεζόν 2013-2014. Ένα χρόνο αργότερα στέφθηκε πρωταθλητής με τους Ουόριορς, τον επόμενο χρόνο ανέβηκε αγωνιστικά, όμως το 2017 και ενώ ήταν στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς τον βρήκε και άλλη ατυχία, αυτή την φορά με πρόβλημα στην καρδιά, το οποίο προήλθε από μια απλή ίωση της κόρης του. Έμεινε τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο και συνολικά δυο αγωνιστικές σεζόν μακριά από τα γήπεδα, όμως ξανά δεν τα παράτησε και αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και να πραγματοποιήσει ένα καινούριο ξεκίνημα.

Όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα δεδομένα, είναι σε καλή κατάσταση, βελτιώνεται καθημερινά όσον αφορά τις ανάσες του και τα πατήματα στο παρκέ και μπορεί να οδηγήσει την Λάρισα στην παραμονή. Έπειτα από τέσσερα ματς έχει 31’23” συμμετοχής με 17,5 πόντους και 4,5 ριμπάουντ μέσο όρο.

Δείτε τα High Lights από την επιβλητική νίκη της Λάρισας στο Λαύριο με την 30αρα του Μπράντον Ρας:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter