Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα οι οδηγίες Πλιώτα για τους αντιεμβολιαστές κατηγορούμενους

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα οι οδηγίες Πλιώτα για τους αντιεμβολιαστές κατηγορούμενους

Το νέο δικαστικό έτος ξεκίνησε από σήμερα με τις μηχανές της Δικαιοσύνης να μπαίνουν πλέον στο φουλ, και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, απέστειλε οδηγίες στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση των μη εμβολιασμένων κατηγορουμένων και συλληφθέντων οι οποίοι προσάγονται με την διαδικασία του αυτοφώρου και αρνούνται να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) για COVID-19.

Κι ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι κρατούμενοι ή συλληφθέντες που προσάγονται ενώπιον των εισαγγελικών αρχών δεν γίνεται εάν το αρνούνται να εξαναγκαστούν να υποστούν τον έλεγχο για κορονοιό, απ΄την άλλη σε σχέση με το τι πρέπει να πράττουν οι συνάδελφοι του τους ρίχνει το μπαλάκι αφού κατά την οδηγία του επιβάλλεται να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται τυχόν ποινική ευθύνη του κάθε προσαγόμενου αρνητή για τέλεση ποινικών αδικημάτων όπως είναι η απείθεια ή η διάδοση μεταδοτικής ασθένειας,αδικήματα που τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης ακόμα και έως τρία χρόνια (σσ για την μετάδοση).

Παράλληλα ο κ. Πλιώτας συνιστά στους εισαγγελείς να είναι ιδιαίτερα αυστηροί με τους εν λόγω κρατούμενους σε ότι αφορά τα λοιπά υγειονομικά μέτρα, δηλαδή την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων..

Τέλος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει στις οδηγίες του ότι στις περιπτώσεις των αυτόφωρων πλημμελημάτων , ο εισαγγελέας έχει την δυνατότητα – λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη τη βαρύτητα του εγκλήματος και την προσωπικότητα του δράστη- να δώσει εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο κρατούμενος αι να μην εφαρμοστεί η προβλεπόμενη για τα αυτόφωρα εγκλήματα διαδικασία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter