Μπρος – πίσω το «Βήμα» για την επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Μπρος – πίσω το «Βήμα» για την επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο είχε το «Βήμα της Κυριακής» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον τρόπο δημοσιογραφικής αντιμετώπισης του ίδιου ζητήματος επί κυβέρνησης ΝΔ.

Με τη στροφή 180 μοιρών της ΝΔ ευθυγραμμίστηκε το «Βήμα» αναφορικά με την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο. Καταφέρνοντας μία αριστοτεχνική κυβίστηση, το ίδιο Μέσο που παρουσίαζε τον Νίκο Κοτζιά ως αιτία αναζωπύρωσης της έντασης στο Αιγαίο το 2018, δύο χρόνια αργότερα του προσάπτει… πρωτοφανή κωλυσιεργία.

Στο ρεπορτάζ του Άγγελου Αλ. Αθανασόπουλου, στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, για το «πώς φτάσαμε στην επέκταση των χωρικών υδάτων», σημειώνεται ότι «επί πολλούς μήνες, λόγω και της πρωτοφανούς κωλυσιεργίας του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να οριστικοποιήσει την επικαιροποίηση της Συμφωνίας του 1977 με την Ιταλία ώστε εκτός από την υφαλοκρηπίδα να καλύπτει και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) – γεγονός που οδήγησε στην απώλεια κρίσιμου χρόνου- η Αθήνα επανήλθε στην εξέταση του ζητήματος της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης προς δυσμάς την άνοιξη του 2016».

Να υπογραμμιστεί ότι ο δημοσιογράφος σπεύδει να επισημάνει τη φιλομάθεια και τα ακαριαία αντανακλαστικά του πρωθυπουργού. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει αποδείξει, όπως παρατηρούν διπλωματικές πηγές προς ¨Το Βήμα¨, ότι είναι πολύ μελετηρός στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (ζητώντας αναλυτικά σημειώματα για τα πάντα), έκρινε ότι μετά την πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας με την Ιταλία αλλά δεν υπήρχε λόγος να καθυστερήσει η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων».

«Επικίνδυνα μπρος – πίσω με Τουρκία για τα 12 μίλια»

Ω του θαύματος, τον Οκτώβριο του 2018, η ίδια εφημερίδα -σε δημοσίευμα του ίδιου δημοσιογράφου- πρόσαπτε στην τότε κυβέρνηση και στον Ν. Κοτζιά ότι «άναψαν φωτιά χωρίς λόγο στο Αιγαίο».

«Επικίνδυνα μπρος – πίσω με Τουρκία για τα 12 μίλια», είναι ο βασικός τίτλος του θέματος στο πρωτοσέλιδο και συνοδεύεται από τα εξής: «Ο Νίκος Κοτζιάς προαναγγέλλοντας επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης προκάλεσε σφοδρή εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση και νέα ένταση με την Άγκυρα». Μήπως δεν ήταν αδίκως προκλητική η Άγκυρα παρά το γεγονός ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων αποτελεί αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα; Τελικά, ο Ν. Κοτζιάς αναζωπύρωσε την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο ή κωλυσιέργησε;

Σε κάθε περίπτωση, το «Βήμα» δεν γίνεται να γράφει τα αντίθετα απ΄ αυτά που έγραφε πριν δύο χρόνια έχοντας και τις δύο φορές δίκιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter