Μπρούνο Λεμέρ: Συγχαρητήρια στον Τσίπρα για την οικονομία μπροστά σε υπουργούς της ΝΔ

Μπρούνο Λεμέρ: Συγχαρητήρια στον Τσίπρα για την οικονομία μπροστά σε υπουργούς της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει ανά την Ευρώπη προσπαθώντας να πείσει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Το τελευταίο του ταξίδι το πραγματοποίησε στο Παρίσι όπου είχε συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και παραβρέθηκε μαζί με αρκετούς υπουργούς του σε επιχειρηματικό φόρουμ.

Εκεί, όμως τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη και μάλιστα από το πιο αρμόδιο για οικονομικές εκτιμήσεις πρόσωπο. Τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ.

Στην ομιλία του λοιπόν στο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο του Παρισιού ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολλών ελλήνων υπουργών, Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Καραμανλή, Θεοχάρη, Σκυλακάκη, Καράογλου, Παπαθανάση, εξήρε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας: «Οφείλω να αναγνωρίσω ότι η δουλειά που έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα απαιτούσε πολιτικό θάρρος και ότι είχε αυτό το πολιτικό θάρρος».

Μάλιστα για την επιτυχημένη έκδοση του 15ετούς ομολόγου που έγινε την Τετάρτη εκτίμησε ότι οφείλεται και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα.

Με όλα όσα έχουν αναφέρει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας μάλλον δεν πρέπει να αισθάνθηκαν και πολύ άνετα από τα λεγόμενα του γάλλου υπουργού, ειδικά καθώς βρισκόταν ανάμεσα σε επιχειρηματίες που έπρεπε να πείσουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Πάντως και ο Μπρούνο Λεμέρ προέτρεψε τους γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρας μας λέγοντας «πρέπει να πάτε. Δεσμευτείτε στην Ελλάδα, επενδύστε, αδράξτε τις ευκαιρίες επειδή η ελληνική κυβέρνηση παίρνει απαραίτητα μέτρα για να σας επιτρέψει να επενδύσετε στις καλύτερες συνθήκες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter