MSF: Νεκρός ένας γιατρός από πυροβολισμούς ισραηλινών στη Δυτική Όχθη

MSF: Νεκρός ένας γιατρός από πυροβολισμούς ισραηλινών στη Δυτική Όχθη

«Οι επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων στη Jenin της Δυτικής Όχθης έχουν αφήσει πίσω τους 8 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός χειρουργού του Υπουργείου Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Όπως αναφέρεται, ο Δρ Osayd Jabarin πυροβολήθηκε καθώς πήγαινε στη δουλειά του, στο νοσοκομείο Khalil Suleiman, το οποίο λειτουργεί με την υποστήριξη των MSF.

«Οι επιδρομές είναι ακόμη σε εξέλιξη και έχουν επίσης προκαλέσει τον τραυματισμό 20 ατόμων. Παρά τις αναφορές στο διαδίκτυο, οι ομάδες μας δεν έλαβαν ποτέ προηγούμενη ενημέρωση για τις επιδρομές, ούτε για τη διάρκειά τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι MSF τονίζουν ότι οι ομάδες των συνεργατών τους στη Δυτική Όχθη, έχουν γίνει μάρτυρες επανειλημμένων περιπτώσεων όπου η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη παρεμποδίστηκε κατά τη διάρκεια επιδρομών των ισραηλινών δυνάμεων και το ιατρικό προσωπικό στοχοποιήθηκε και ήρθε αντιμέτωπο με απίστευτη βία στο νοσοκομείο.

«Είμαστε θορυβημένοι από αυτή την εισβολή και την ενδεχόμενη πρόκληση περισσότερων τραυματισμών και θανάτων. Καλούμε τις ισραηλινές δυνάμεις να μην πειράξουν ή εμποδίσουν το υγειονομικό προσωπικό και να διασφαλίσουν ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο στους τραυματισμένους ασθενείς όσο και στις ιατρικές εγκαταστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter